Gemeente Vlaardingen


Feestelijke opening van de Hoogstraat in Vlaardingen 05 december 2006

Op vrijdag 8 december 2006 is feest op de Hoogstraat in Vlaardingen ter gelegenheid van de afronding van de diverse werkzaamheden van de afgelopen weken. In het kader van B-SURE is nieuwe bestrating aangebracht en is de plaatsing van de kunst mogelijk geworden. Door Coen de Jong is in het kader van het Hoogstraatmakerproject een kunstwerk in de bestrating aangebracht en in de Vrouwensteeg een kunstwerk van Winnie Teschmacher geplaatst. Samen met de reeds opgehangen sfeerverlichting ziet de Hoogstraat er weer fantastisch uit.

Grondspots

De wethouders Oosterom (binnenstad) en Van der Velde (cultuur) openen het feest om 16.30 uur. De opening vindt plaats aan de kant van de Grote Markt in het bijzijn van de kunstenaars, de winnaars van de ingezonden fotos voor de lichtspots en vele andere mensen die bij de kunstprojecten en werkzaamheden betrokken waren. Na de opening maken de wethouders, de kunstenaars en overige genodigden een wandeling over de Hoogstraat langs de diverse grondspots. Iedereen is van harte wordt uitgenodigd om aan te sluiten!

Roemrucht verleden

De nieuwe bestrating, maar ook de nog te plaatsen palenstructuur vormen onderdeel van een Europees subsidieproject B-Sure. B-SURE is een Europees subsidieproject gericht op kleine investeringen met als doel een breder effect voor alle gebruikers van het gebied, in dit geval de Hoogstraat. In het project nemen zes steden deel uit Duitsland, Engeland en Nederland. De overeenkomst tussen de steden is de verbinding met water en cultuurhistorie. In dit project moet het centrum van de stad weer een verbinding gaan vormen met het water. Om de wandeling vanaf de Hoogstraat naar de haven en weer terug compleet te maken zullen er begin volgend jaar ook ludieke historische informatieborden komen die het roemruchte verleden van de Hoogstraat zicht- en hoorbaar maken.

Winkeliers

Het feest wordt mede georganiseerd door de winkeliers van Hoogstraat. Zij zorgen voor de muzikale omlijsting, voor lekkere hapjes en drankjes en voor diverse leuke activiteiten en aanbiedingen.