Gemeente Ambt Montfort


Voorontwerp bestemmingsplan Artikel 30 herziening 't Sittert

Met ingang van 8 december 2006 ligt gedurende zes weken tot en met 18 januari 2007 het voorontwerp bestemmingsplan Artikel 30 herziening t Sittert van de gemeente Ambt Montfort ter inzage op het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan Kern St. Odiliënberg, 2005 (Moederplan) werd op 2 februari 2006 vastgesteld door de gemeenteraad. Dit plan werd op 5 september 2006 gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg.
Op grond van artikel 30 WRO is het gemeentebestuur na de (gedeeltelijke) onthouding van goedkeuring verplicht om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor die onderdelen van het bestemmingsplan waaraan goedkeuring is onthouden, met inachtneming van de besluiten van Gedeputeerde Staten.

Dit plan behelst dus een 1e partiële herziening ex artikel 30 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Kern St. Odiliënberg, 2005. Deze artikel 30 plus-herziening is dan ook beperkt tot een herziening van de onderdelen die reparatie behoeven en van de onderdelen die geactualiseerd moeten worden, zoals verschillende reeds gerealiseerde wijzigingen of vrijstellingen die op basis van het moederplan zijn gemaakt.
De onderdelen die in dit voorontwerp aan bod komen zijn:
- De beoogde uitbreiding aan t Sittert;

- Wijzigingsgebied 6, Schaapsweg;

- Wijzigingsgebied 7, Halfersstraat.

Ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen gedurende de bovenvermelde termijn hun inspraakreactie over dit voorontwerp schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Ambt Montfort / Roerdalen, postbus 6099, 6077 ZH te St. Odiliënberg.

Desgewenst bestaat de gelegenheid om de inspraakreactie mondeling naar voren te brengen. Mocht u dat wenselijk achten, dan zult u daartoe na telefonische afspraak (tel. 0475-538888) in de gelegenheid worden gesteld.

Inspraakavond:
Om de belangrijkste uitgangspunten van dit voorontwerp bestemmingsplan nader toe te lichten en te bespreken wordt een inspraakavond georganiseerd, de datum is dinsdag 9 januari 2007 om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Schaapsweg 20 te St. Odiliënberg.