Gemeente Heerlen

Grote kerstboom in centrum Heerlen
Schoolkinderen creëren kerstsfeer

In Heerlen wordt op 8 december gestart met een nieuwe jaarlijkse traditie. Op het Pancratiusplein Zuid gaan schoolkinderen van scholen rondom het Heerlense centrum een enorme kerstboom optuigen. Wethouder Jos Offermans ontsteekt samen met kinderburgemeester Cecile Collin de lichtjes.

Vanaf 12 uur 's middags gaan de kinderen samen met medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud aan de slag met de kerstboom. Door gebruik te maken van een hoogwerker kunnen zelfs de hoogste takken toch versierd worden. Alle kinderen hebben grote doorzichtige ballen gekregen van de ondernemersvereniging Heerlen. Op school hebben ze deze ballen omgetoverd tot prachtige kerstballen. Wanneer alle versieringen in de boom hangen, worden om 16 uur de lichtjes ontstoken door wethouder Offermans en de kinderburgemeester van Heerlen, Cecile Collin. Ook loco-burgemeester Janna Lardinois en wethouder Maarten Amsing zijn namens de kinderen aanwezig.

Gemeente Heerlen heeft de kosten op zich genomen van de boom en de hoogwerker. De gemeente hoopt dat iedereen het gebaar kan waarderen zodat dat de boom tot de eerste dagen van het nieuwe jaar er netjes bij kan blijven staan. De ondernemers, de gemeente en vooral de kinderen hebben flink hun best gedaan om er iets moois van te maken.

HEERLEN,8 december 2006
Concernstaf Communicatie
Maureen Bisscheroux
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --