Ingezonden persbericht


Packshot Creator 3D: een revolutie in productcommunicatie!

Amsterdam, 8 december 2006 - Het is cruciaal dat bedrijven en bedrijfsonderdelen snel en efficiënt kunnen communiceren met uiteenlopende doelgroepen. Foto's en ander beeldmateriaal spelen daarbij een belangrijke rol. De productie van dit materiaal is vaak lastig en kostbaar omdat hiervoor professionele fotografen voor worden ingeschakeld. Met de Packshot Creator 3D behoort dit tot het verleden; nu kan iedereen zelf hoogwaardig beeldmateriaal maken. Bovendien zijn met deze geavanceerde fotostudio meerdere foto's tegelijk te maken en is het gemakkelijk om 360°-animaties van producten te creëren.

De Packshot Creator is ontwikkeld op basis van drie jaar onderzoek en ontwikkeling in Taiwan en wordt beschermd door twaalf internationale patenten. Dit heeft geresulteerd in een unieke combinatie van hardware en geavanceerde software. Hiermee zijn zonder enige opleiding of kennis van fotografie productfoto's te maken van professionele kwaliteit.

"Steeds meer bedrijven zetten e-commerce in voor de ontwikkeling van hun bedrijfsactiviteiten. Het produceren en publiceren foto's op websites is echter een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Hierdoor hebben nog maar weinig bedrijven 360°-animaties van hun producten op hun website omdat deze nog moeilijker en duurder zijn om te realiseren", legt oprichter en directeur Laurent Wainberg uit. "Met de Packshot Creator 3D is via enkele klikken op de muis een 360°-animatie van alle producten te maken. Door de enorme gebruikersvriendelijkheid verandert de Packshot Creator 3D iedereen in een professionele fotograaf."

Het systeem van Packshot Creator is opgebouwd uit de volgende basiselementen:
* Een lichtbox, verbonden via USB aan een PC;
* Real-time: Packshot Creator;

* Een ICC-profiel voor de fotocamera en de lichtbox voor de beste kleurregeling.

Net als bij alle andere producten van Packshot Creator geeft de lichtbox een resultaat met perfecte kleuren en zonder storende schaduwen door de symmetrische lampenopstelling in de box. Door de unieke motor biedt de draaischijf, die geplaatst wordt in de box, de mogelijkheid het product van alle zijden te fotograferen. Deze techniek verzekert een regelmatige en constante rotatie zonder problemen met snelheid of invalshoeken. Op die manier ontstaat een vloeiende 360°-animatie.

De geavanceerde software ondersteunt het automatisch maken van foto's en garandeert dat de draaischijf synchroon draait. De software regelt de instellingen van de camera om met het speciaal licht van de lichtbox tot de beste kleurresultaten te komen. Met duidelijke menu's en werkbalken is de software zeer gebruikersvriendelijk. Verder is na het positioneren van de producten real-time te volgen wat er in de box gebeurt. Vervolgens is het beeld eenvoudig aan te passen aan de specifieke wensen van de gebruikers. Dit kan met opties als preview, zoom in en uit, draaien, expert modus et cetera.

Met Packshot Creator zijn de foto's in verschillende formaten op te slaan, waaronder TIFF (300dpi). Maar ook functionaliteiten, zoals retoucheren, bijsnijden, bewerken met tekst en symbolen, beschermen met watermerk, direct versturen via e-mail, printen of bewerken in een ander programma - bijvoorbeeld Adobe Photoshop - zijn zeer eenvoudig te realiseren.

Sysnext

Sysnext is opgericht in 2001 door Laurent Wainberg. Drie jaar onderzoek en ontwikkeling heeft geleid tot een uniek concept: Packshot Creator. Dankzij de visie van deze jonge ondernemer en de knowhow van zijn R&D-teams zal productfotografie en eveneens de ontwikkeling van e-commerce en professionele internetsites een enorme sprong vooruit maken naar de beeldcommunicatie van de toekomst. De Packshot Creator wordt geproduceerd in Azië en beschermd door meer dan twaalf internationale patenten. Het is op dit moment het enige product ter wereld dat met een combinatie van hardware en geavanceerde software iedereen de mogelijkheid biedt productfoto's te maken van professionele kwaliteit. Sysnext heeft al meer dan 500 klanten waaronder prestigieuze bedrijven als Tajan, Interpol, Puig Prestige, Nina Ricci, L'Oréal, Yves Saint Laurent, Franck Provost, Tissot, Natoora. Enkele maanden na de introductie in Duitsland en de Benelux levert de verkoop in export al meer dan 30% van de omzet op. Tussen 2004 en 2006, is de verkoop van de Packshot Creator met 200% toegenomen en het bedrijf voorziet een jaaromzet van meer dan 2 miljoen euro in 2007.

Website: www.packshot-creator.com

Voor fotomateriaal, interviews of testen:

Progress Communications

Jan Willem Alphenaar

Tel : 020- 363 1152

E-mail :janwillem@progresscommunications.nl