Ingezonden persbericht


Cordys benoemt Dalibor Vrsalovic tot Vice-President Noord-Amerika

Technologie-expert verantwoordelijk voor versterken marktpositie en omzetgroei

Putten, 8 december 2006 - Cordys, leverancier van SOA-gebaseerde software waarmee ondernemingen nieuwe en bestaande business een impuls kunnen geven, benoemt dr. Dalibor Vrsalovic tot Senior Vice-President Noord-Amerika en President van Cordys, Inc, de Noord-Amerikaanse divisie van Cordys. Vrsalovic is in deze functie verantwoordelijk voor de omzet van Cordys, Inc. en voor het vergroten van het marktaandeel van het bedrijf in de wereldwijde SOA-markt. Hiervóór bekleedde hij leidinggevende functies bij Intel, AT&T en Sun Microsystems. Vrsalovic rapporteert direct aan Peter van der Fluit, President en COO van Cordys.

"Dalibor Vrsalovic heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van diverse miljardenbedrijven en het in de markt zetten van nieuwe technologieën", zegt Van der Fluit. "Vrsalovic bezit verschillende vaardigheden die van onmisbare waarde zijn voor het Cordys Leadership Team. Vooral met het oog op het stimuleren van de groei van het marktaandeel en de omzet."

"Cordys ontwikkelt zich steeds verder", zegt Dalibor Vrsalovic. "Cordys heeft zich de afgelopen vijf jaar voornamelijk gericht op het opbouwen van een krachtig technologieplatform. Nu verschuift de focus van de ontwikkeling naar het vergroten van het marktaandeel door ons platform in te zetten om innovatie binnen bedrijven te stimuleren. De timing en technologie zijn nu perfect om met Cordys blijvend succes te boeken."

Vrsalovic heeft een uitgebreide ervaring in de IT-industrie en op academisch niveau. Ook heeft hij enkele patenten van parallelle en gedistribueerde software en internetbeveiligingsoplossingen op zijn naam staan.

Eerder werkte Vrsalovic als Vice-President en General Manager Technical Sales van alle producten wereldwijd van Intel. Daarvóór was hij President van Intel Online Services en Vice-President en Chief Technology Officer van de New Business Group van Intel. Hier ontwikkelde Vrsalovic grootschalige systeemarchitecturen voor internettechnologie en -diensten. Ook bekleedde hij bij Intel de functies van Vice-President en Chief Technology Officer van de Enterprise Platform Group, en van Vice-President en General Manager van de Telco Business Office.
Voor zijn periode bij Intel werkte Vrsalovic bij AT&T als Vice-President Advanced Technology en Vice-President Internet Technology. Tevens werkte hij als Chief Scientist bij Sun Microsystems, waar hij verantwoordelijk was voor de Advanced Technology Group.

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. Met de software van Cordys kunnen bedrijven complexe bedrijfsomgevingen versimpelen. Cordys biedt een geïntegreerd SOA-platform waarin bedrijfsprocessen centraal staan in IT-systemen en -processen. Met deze aanpak biedt Cordys haar klanten de mogelijkheid efficiënter te werken en sneller veranderingen door te voeren.

Bedrijven uit verschillende toonaangevende markten wereldwijd zetten het op open standaarden gebaseerde platform van Cordys en haar methodologie in om de complexiteit van IT-systemen te verlagen, bestaande IT-systemen verder te benutten en beter te kunnen voldoen aan continu veranderende bedrijfsbehoeften. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht