Van Lanschot Bankiers


click to confirm your print

08-12-2006

Contract Stork Aerospace met Goodrich voor landingsgestellen

Stork SP Aerospace, onderdeel van Stork Aerospace, en Goodrich Corporation's Landing Gear division (Cleveland, Ohio, USA) hebben een contract ondertekend voor de levering van landingsgestellen voor Bombardier's DHC-8 400 serie. Stork SP Aerospace zal de activiteiten hiervoor opstarten in januari 2007 en zal naar verwachting tot in 2011 landingsgestellen leveren.

In juli 2006 ondertekenden Goodrich en Stork SP Aerospace een samenwerkingsovereenkomst voor de toepassing van composieten in dragende delen van landingsgestellen voor vliegtuigen. Uit deze overeenkomst is een hechte samenwerking gegroeid tussen beide partijen.

René Claessen, directeur van Stork SP Aerospace: "We zijn erg blij met dit contract met Goodrich Landing Gear en zijn trots dat Goodrich met de beslissing om onze samenwerking uit te breiden onze succesvolle werkrelatie in lopende programma's erkent. De uitbreiding van deze relatie is een erkenning voor de toewijding en betrokkenheid van het hele team van Goodrich en Stork medewerkers".

Goodrich zal verantwoordelijk blijven voor de algehele systeemintegratie en engineering. Contacten tussen Bombardier en de Dash 8-400 operators zullen lopen via het wereldwijde service netwerk van Goodrich.

Goodrich Corporation (USA), een NYSE genoteerde Fortune 500 company, levert wereldwijd systemen en diensten op het gebied van luchtvaart, defensie en veiligheid. Met een strategisch zeer gediversificeerde portfolio van industriële producten, bedient Goodrich een wijdverspreide klantengroep vanuit een wereldwijd netwerk van productie- en servicevestigingen.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan vliegtuigeigenaren en
-operators. In 2005 boekte de groep met 3.384 medewerkers een omzet van 551 mln van de totale Stork omzet van 1,82 miljard

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 519 840 54

PDF Persbericht