Gemeente Heerde

Week 50, 12 december 2006

Burgerlijke stand
Geboren
. Tessa Eikelboom, dochter van E. Eikelboom en L. Voskuil

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
. R.A. Warlich en J.M. Haverkamp
. R. Leijder Havenstroom en M.F.A. Bouman
. J.M. Haddeman en E.J. Burgmeijer

Huwelijk
. G.H. Leguit en M.S. Eijkelboom
. G. IJzerman en M. van Nieuwenhoven
. E. van Hoorn en M.L. Meppelder

Overleden
. P.J. Schnaar
. W.A. Dijkslag-Hoogland
. A. Tees-Jansen
. W. van Soest
. J. Scholten
. M.J. Hartmann-van den Brink
. J.H.M. van der Vechte
. T. van Essen
. S. Severs
. C. Stijf

Raadsvergadering 18 december 2006

De gemeenteraad komt weer bijeen op 18 december. De vergadering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang Dorpsstraat. De vergadering is ook te beluisteren via Radio Heerde van 19.00 tot 22.00 uur, met voorafgaand aan de vergadering gesprekken met de fracties. Raadsvergaderingen zijn openbaar, dus iedereen is van harte welkom. De raadsagenda met bijlagen kunt u op www.heerde.nl vinden onder de knop Actueel> beslissingen> gemeenteraad.

Wilt u inspreken?
Insprekers die iets willen zeggen over een onderwerp dat op de agenda staat kunnen dat uiterlijk 10.00 uur op de dag van de vergadering doorgeven bij de raadsgriffier via tel. (0578) 699494.

De raadsvoorstellen zijn verdeeld in B-onderwerpen en A-onderwerpen. B-onderwerpen zijn onderwerpen waar nog over gediscussieerd kan worden of waar stemming over plaatsvindt. Over A-onderwerpen vindt geen discussie plaats. Deze agendapunten worden bij hamerslag afgedaan.


1. Opening.

2. Spreekrecht publieke tribune.

3. Vaststelling agenda.

4. Verslagen vergaderingen 23 oktober 2006 en 6 november 2006.

B-Onderwerpen

5. Vaststelling 1e partiële herziening bestemmingsplan Industrieterrein Wapenveld, Zuidelijk gedeelte, molenbeschermingszone De Vlijt.
6. Ingekomen planschadeverzoeken.

7. Vaststelling controleprotocol voor accountantsverklaring jaarrekening 2006.

A-Onderwerpen

8. Tarieven afvalstoffenheffing 2007.

9. Vaststelling Bouwverordening gemeente Heerde 2006.
10. Verbeterplan naleving VROM-regelgeving.

11. Vaststelling milieuprogramma 2007.

12. Vaststelling lokaal gezondheidsbeleid.

13. Vaststelling 21e wijziging Verordening tot regeling van het in gebruik geven van aan de gemeente toebehorende sportterreinen.
14. Vaststelling 21e wijziging Verordening regelende de vergoeding voor het gebruik van de gemeentelijke gymnastieklokalen.
15. Verhoging tarieven Berghuizer zwem- en recreatiebad per 1 januari 2007.
16. Vaststelling tarieven begrafenisrechten 2007.
17. Voorzienbare overschrijdingen.


18. Ingekomen stukken en mededelingen.

19. Rondvraag.

20. Sluiting.

Gemeentehuis gesloten

In verband met de afscheidsreceptie van een medewerker is het gemeentehuis donderdag 14 december na 15.30 uur gesloten en ook telefonisch niet meer bereikbaar.

Maatschappelijke Ondersteuning twee dagen niet bereikbaar Voor vragen over de Wvg, sociale zaken en andere onderwerpen van het team Maatschappelijke Ondersteuning, kunt u op donderdag 14 en vrijdag 15 december niet in het gemeentehuis terecht. Ook telefonisch is het team dan niet bereikbaar.

Om u straks beter van dienst te kunnen zijn, verhuist het team op die dagen naar het nieuwe Wmo-loket op een andere plek in het gemeentehuis.

De overige afdelingen zijn wel gewoon bereikbaar, maar u kunt enige hinder ondervinden van de verhuisactiviteiten.

Geen spreek- en bezoekuur Wvg

Vrijdag 15 en maandag 18 december is het bureau Wvg van de afdeling Samenlevingszaken in verband met verhuizing en cursus niet bezet. Dit houdt in dat het telefonisch spreekuur en het bezoekuur op die morgens vervallen.

Veluwecommissie

Hoe ziet de toekomst van de Veluwe er uit? Wie gaat wat doen en wanneer? Daarvoor staat de Veluwecommissie centraal. Deze commissie is ingesteld door Gedeputeerde Staten van Gelderland, het dagelijks bestuur van de provincie. Zij moet GS daarover adviseren. Dit gebeurt via een verdere uitwerking van het beleidsplan Veluwe 2010 en door het opstellen van een reconstructieplan voor het gebied. Alles is erop gericht om een goede kwaliteitsimpuls tot stand te brengen.

De bijeenkomsten van de Veluwecommissie zijn openbaar, tenzij anders vermeld. U bent van harte welkom! De Veluwecommissie vergadert eenmaal per vier weken. De agenda en de te behandelen stukken kunnen worden geraadpleegd en gedownload van de website van de Veluwecommissie (www.veluwecommissie.nl).

De eerstvolgende vergadering van de Veluwecommissie is op 20 december 2006. Plaats: gemeentehuis van Apeldoorn. De vergadering begint om 14.00 uur en eindigt om ongeveer 17.00 uur.

De agenda luidt als volgt:

1. Opening en mededelingen

2. Verslag en afsprakenlijst van 9 november 2006
3. Nationaal Landschap Veluwe

4. Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG)
5. Projectenprogrammering 1e Tranche 2007

6. Masterplan Image Veluwe

7. Sociaal-economisch Beleidsplan 2007-2010

8. Ingekomen en uitgaande stukken

9. Rondvraag

10. Sluiting

Het werkgebied van de Veluwecommissie wordt in het noorden begrensd door de Randmeerkust, in het oosten en zuiden door de IJssel en Neder-Rijn en de grens van het Centraal Veluws Natuurgebied (CVN) in het westen.

Opvang zwerfdieren

Op 1 december is een melding binnengekomen over een volwassen kortharige, grijze cyperse kat die rondliep aan de Oenerweg in Heerde.

Op 6 december is een melding binnengekomen over een volwassen kortharige, blauwgrijze kat met witte pootjes en wit befje die rondliep aan de Kerkdijk in Heerde.

De dieren zijn in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf in Heerde. De volgende dag zijn ze zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel te Apeldoorn (tel. 055 - 5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532. Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

In de gemeentegids staat onder Opvang van Zwerfdieren nog het oude telefoonnummer van de gemeentewerf vermeld. Dit moet zijn: 0578 - 699532.

Activiteiten

Vrijdag 15 december

- kerstmarkt Wapenveld van 15.00 tot 21.00 uur door Ondernemersvereniging Wapenveld

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 09.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 08.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 6 en 15 december oud papier in bij de atletiekbaan op sportpark Molenbeek.

Op 13 december kan bij de Horsthoekschool aan de Oenerweg in Heerde oud papier worden ingeleverd. Tussen 18.30 en 19.00 uur is er hulp bij het lossen.

Bij de Willem-Alexanderschool aan de Rooboerskamp in Heerde staat op 13, 14 en 15 december een container voor oud papier.

In Veessen en Vorchten wordt op 16 december oud papier opgehaald door o.b.s. De Heemde.

Op 18 en 19 december staat bij o.b.s. De Spreng aan de Andoornstraat in Heerde een container voor oud papier.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS

Dakkapellenbeleid

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is een beleid vast te stellen omtrent het plaatsen van dakkapellen.

Het ontwerp-dakkapellenbeleid ligt met ingang van woensdag 13 december 2006 gedurende zes weken (tot 10 januari 2007) op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie VRM/OW. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over het beleid kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Kanaaldijk 13B te Heerde Verzonden: 29 november 2006

reguliere bouwvergunning voor:

- het plaatsen van een luifel aan de woning op het perceel Dorpsstraat 8A te Heerde Verzonden: 29 november 2006

- het gedeeltelijk veranderen van een bedrijfshal op het perceel Bonenburgerlaan 44-48 te Heerde
- het gedeeltelijk veranderen en vergroten van de woning (uitbouw en dakkapellen) op het perceel Doelbeekseweg 4 te Heerde
- het oprichten van een machineberging/hooiopslag op het perceel Werverdijk 32 te Wapenveld Verzonden: 1 december 2006

Verleende sloopvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende sloopvergunningen heeft verleend:


- voor het verwijderen van asbesthoudende golfplaat op het perceel Tuurbrink 20 te Heerde Verzonden: 29 november 2006

- voor het verwijderen van asbesthoudend dakbeschot van een woning op het perceel Steenvoortseweg 2A te Heerde Verzonden: 5 december 2006

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 14 december 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur. De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 13 december 2006 ter inzage. De vergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Donderdag 21 december 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 19 december 2006 ter inzage. De vergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De stukken kunt u inzien bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda's worden ook op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Als u aanwezig wilt zijn horen wij dit graag. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Verleende kapvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat een kapvergunning is verleend aan:


- A. IJzerman, Zwolseweg 45a te Heerde voor het kappen van 1 eikenboom en 2 prunussen op zijn perceel
- J.W. de Ruiter, Elburgerweg 22 te Heerde voor het kappen van 1 berk en 2 coniferen op zijn perceel Verzonden: 4 december 2006

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --