Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland tevreden met progressie na eerste dag

Na de eerste twee vrije trainingen van de A1GP op het Indonesische circuit van Sentul heeft A1 Team Nederland goede progressie gemaakt met de set up van de auto voor de rest van het weekend.

Op een erg warm Sentul maakten de beide A1 Team Nederland coureurs hun debuut op dit circuit.

Renger van der Zande was vanochtend de eerste, tijdens de Rookie sessie van twee keer 25 minuten. Zowel in het eerste segment als in het tweede gaf Renger veel informatie over de auto en de baan, waarmee het team de nodige verbeteringen kon maken. Een toptijd zat er voor A1 Team Nederland niet in, Van der Zande had een aantal maal tijdens een snelle ronde te maken met verkeer en gele vlaggen. Uiteindelijk reedt hij in het eerste segment een 10e tijd en in de tweede 25 minuten een 11e tijd.

Daarna was het de beurt aan Jeroen Bleekemolen. Tijdens een training die zonder incidenten verliep reed Bleekemolen in totaal 23 ronden, waarbij hij een snelste tijd noteerde van 1'18.705. de A1 Team Nederland coureur liet zien al snel aan het circuit gewend te zijn, zijn snelste tijd zette hij al neer in de derde ronde. A1 Team Nederland eindigde de training als 12e.Het gat met Frankrijk, de snelste tijdens deze training, was 7 tiende van een seconde. Daarmee blijkt weer hoe dicht de top van het A1GP veld bij elkaar zit.

Jeroen Bleekemolen was na afloop van zijn eerste training tevreden; "Het ging heel goed. We hebben echt een stap gemaakt met de auto. Veel jongens die voor me staan kennen de baan al, van vorig jaar of van de Rookie test. Die halen gewoon meer uit hun banden. Als je ziet wat we aan het einde nog konden rijden, dan kunnen we best wel tevreden zijn. We staan er best dichtbij. Als we nog een klein stapje kunnen maken doen we gewoon voorin mee dit weekend, dat is erg leuk. Ik heb er wel vertrouwen in voor morgen. De baan is best leuk. Je merkt wel dat het asfalt heel grof is, dat zie je ook. Er zijn nogal wat verschillende asfaltsoorten door elkaar, dat maakt het een beetje hobbelig. Er zitten een paar snelle bochten in, die zijn heel uitdagend".

Renger van der Zande; "Ik denk dat ik goed werk heb kunnen leveren vandaag. We hebben de sessie echt gebruikt om de auto verder te verbeteren. We hadden een paar mogelijkheden met de set up om te proberen. Ik heb vandaag puur in dienst van het team gereden, we hebben veel gedaan en de auto behoorlijk de auto kunnen verbeteren in de twee keer 25 minuten. Veel rondjes hebben we niet kunnen rijden. Het team heeft enorm goed sleutelwerk verricht en ik denk dat we een hele goede basis voor Jeroen hebben kunnen neerzetten".

Vandaag was er naast de twee A1 Team Nederland coureurs ook nog andere 'Nederlandse' inbreng. Ho Pin Tung, die ook over de Chinese nationaliteit beschikt, reed beide sessies voor A1 Team China en Chris van der Drift kwam in de Rookie Sessie op de baan voor Nieuw Zeeland.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar via www.A1teamnedphoto.com Do you not wish to receive email from us anymore?