Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Start laatste fase begraafplaats Den Ouden Dijck

BARENDRECHT (vrijdag 8 december 2006) ­ In januari wordt gestart met de derde fase van begraaf- plaats Den Ouden Dijck aan de 3e Barendrechtseweg. In deze laatste fase worden vijfentwintig par- keerplaatsen aangelegd, bovenop de aanwezige zestig parkeerplekken. Daarnaast worden er 1.655 graven gerealiseerd. Na realisatie van de werkzaamheden is de begraafplaats aan de 3e Barendrecht- seweg klaar en is er voldoende capaciteit voor een gemeente met circa 50.000 inwoners.

In de tweede fase van begraafplaats Den Ouden Dijck is een katholiek gedeelte met 515 graven en een isla- mitisch deel met 234 graven aangelegd. Verder is er een columbarium (urnenmuur) gerealiseerd met een capaciteit van 56 urnen. Ook is er een mogelijkheid om urnen te begraven in een urnengraf of urnentuin. Er zijn momenteel 135 urnengraven. Begin 2007 wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de tuin.

In de derde en laatste fase van Den Ouden Dijck komt een asverstrooiingsveld. Verder komen er vijftien bo- vengrondse graven, zogenaamde galerijgraven. Deze manier van begraven wordt veel toegepast in het bui- tenland. Verder komen er 1.080 koopgraven (a- en b-graven) en 560 huurgraven (algemene graven).

Noot voor de pers,