Partij van de Arbeid


Den Haag, 08 december 2006


Vragen van de leden Bussemaker en Eijsink (beiden PvdA) aan de minister van Binnenlandse Zaken


over chaos bij meldpunt Integriteit.


1. Bent u bekend met het artikel 'Chaos bij meldpunt Integriteit'?


2. Bent u op de hoogte van de klachten van het personeel van het Centrum Arbeidsverhoudingen (CAOP) over een intimiderende sfeer? Zo ja, sinds wanneer bent u op de hoogte?


3. Welke actie heeft u ondernomen om het gedrag van de bestuursleden, waarvan de rechter oordeelde dat er sprake was van 'wangedrag' en uitgesproken onrechtmatige nalatigheid, aan te pakken?


4. In welke mate heeft het wanbestuur en de intimiderende werksfeer invloed op de kwaliteit van de dienstverlening van het CAOP, te weten de CAO-onderhandelingen, de administratie, jaarverslagen en ondersteuning van tientallen bezwaarcommissies over arbeidsomstandigheden en het 'klokkenluidersmeldpunt'?


5. Kunt u garanderen dat er geen nadelige gevolgen zijn (geweest) voor het verloop van de CAO-onderhandelingen voor het personeel bij de rijksoverheid, defensie en onderwijsinstellingen?


6. Kunt u garanderen dat de ambtenaren geen nadeel ondervinden van de door de rechter geconstateerde 'onzorgvuldigheid, onoplettendheid en onprofessionaliteit' van het negen-koppige bestuur?


Met vriendelijke groet,


Chantal Linnemann

Secretaresse Voorlichting


Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid

Plein 2

K 104

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Tel: 070 318 2694

Fax: 070 318 2800

c.linnemann@tweedekamer.nl


Algemeen Dagblad 24 november 2006