Ingezonden persbericht


Snel einde aan A1GP rookie avontuur voor Chris van der Drift in Indonesië

Sentul, Indonesië (8 december) ­ Na het optreden tijdens de A1 Grand Prix testsessies van eind augustus dit jaar, kroop Chris van der Drift opnieuw in de 550 pk sterke bolide van A1 Team Nieuw-Zeeland. De man uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen was helaas niet in staat om zich te meten met andere toppers tijdens de rookie sessies, doordat aan het begin van de eerste sessie zijn voorvleugel en één van zijn banden beschadigd raakten.

Op het Sentul International Circuit in Indonesië vindt dit weekend de vijfde ronde van het A1 Grand Prix World Cup of Motorsport plaats. Chris van der Drift werd uitgenodigd om voor de eerste keer tijdens een A1 Grand Prix raceweekend in actie te komen met de 'Black Beauty' van A1 Team Nieuw-Zeeland. De runner-up en beste rookie uit zowel de Northern European Cup als de Eurocup Formule Renault 2.0 seizoen 2006, mocht achter het stuur kruipen tijdens de twee keer vijfentwintig minuten durende rookie sessies op vrijdagochtend. Vanwege een lekke band dat veroorzaakt werd door de kapotte voorvleugel en er geen extra set banden beschikbaar was, kon Van der Drift geen snelle tijd noteren.

Chris van der Drift: "Het was erg kort. Ik kon maar een paar ronden rijden omdat mijn voorvleugel beschadigd raakte. Ik ging naar de pits om een nieuwe erop te laten zetten, toen we zagen dat één van mijn banden lek was. Dat maakte gelijk een einde aan mijn optreden omdat we geen extra set banden beschikbaar hadden voor de rookie sessie waar ik in actie kwam. Dit was erg jammer omdat ik enorm blij was met deze kans en ik iedereen wilde laten zien waartoe ik in staat ben. Maar zo is het jammer genoeg niet gelopen. Ik wil iedereen bedanken voor het mogelijk maken van deze tests."

Chris wordt dit jaar ondersteund door:
Racing Pool
Valvoline
National Meats Ltd
BMW Ekris
Sparco

--