CD&V

DIENSTENRICHTLIJN: WELKE HOUDING NEEMT BELGISCHE REGERING AAN?

Op maandag 11 december wordt in de Raad Vervoer, Telecommunicatie en Energie het tussen het Europees Parlement en de Raad bereikte compromis over de dienstenrichtlijn formeel goedgekeurd.

CD&V-Europarlementslid Marianne Thyssen vraagt zich af wat de houding van de Belgische regering deze keer zal zijn. Tijdens de stemming in eerste lezing door de Raad bestond hierover immers de grootste onduidelijkheid. Hoewel Minister Verwilghen zich toen na afloop van de stemming positief uitliet over de richtlijn, bleek België het akkoord uiteindelijk toch niet te hebben gesteund. Onder druk van regeringspartner PS onthield de Belgische regering zich bij de stemming, als enige andere land naast Litouwen.

Marianne Thyssen roept de Belgische regering op zich deze keer wél achter het akkoord te scharen én hierover in duidelijke taal te communiceren : " Het compromis dat de Raad maandag zal goedkeuren, is een evenwichtig voorstel dat een goede balans biedt tussen sociale bescherming enerzijds en de mogelijkheid tot het scheppen van groei anderzijds. Een snelle omzetting van de dienstenrichtlijn is een kans om onze Belgische economie, die voor een groot stuk van de dienstensector afhankelijk is, een broodnodige impuls te geven en nieuwe banen te creëren. Hopelijk wordt deze keer geen houding aangenomen die blijkt geeft van kortzichtigheid en een gebrek aan politieke durf".

Marianne Thyssen
Europees parlementslid


CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be