CD&V

ELECTRABEL - NEDERLANDS OP AANVRAAG!
NOOD AAN CHARTER VOOR TWEETALIGHEID

Brusselse gezinnen maken het wel meer mee, een brievenbus volgestopt met eentalige reclame. Niet enkel grote bedrijven maken zich hieraan schuldig, ook Electrabel begaat nu dezelfde zonde!

In de maand september kregen alle Brusselaars een brief van Electrabel in de bus met betrekking tot de liberalisering van de energiemarkt, met de droge mededeling "wenst u het magazine in het Nederlands, schrijf dan naar Electrabel". Dit komt erop neer dat Vlaming zijn, een aangelegenheid is op aanvraag, Franstalig zijn een evidentie!

Walter VANDENBOSSCHE vond dit niet kunnen en stelde in het parlement prompt een vraag aan de betrokken minister, Evelyne Huytebroeck. In haar repliek vermelde de minister dat ze een vergadering met Electrabel had bijeen geroepen. Daarin werd duidelijk dat Electrabel een verschillend bestand aanspreekt voor de postbedeling.

Walter Vandenbossche is verheugd dat de minister deze zaak ernstig neemt, maar is van mening dat de strategie van Electrabel niet sluitend is. Voor een energiemaatschappij met een dergelijk monopolie moet alle briefwisseling per definitie tweetalig zijn!

Dit is geen alleenstaand voorval, maar kadert is een algemene problematiek van eentalige reclame. Tot op vandaag bestaat er geen enkele juridische verplichting die bedrijven aanzet tot tweetalige correspondentie. Vandenbossche kondigt aan dat hij in het Brussels parlement een voorstel tot resolutie zal indienen waarin hij de minister aanspoort om een charter op te stellen naar de bedrijfswereld toe om tweetaligheid te respecteren.


CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be