Ingezonden persbericht

Z o n d a g 03 d e c e m b e r 2 0 0 6

'THE GATHERING' IN PODIUM HARDENBERG

Hardenberg-, 'The Gathering'' (Ft. Frank Boeijen) is lang niet op de Nederlandse podia te zien geweest. Hun laatste tour was in 2004. Veel gebeurd inmiddels rondom deze band uit Oss. Met het nieuwe album 'Home' op zak is het weer tijd om op te treden en de band crosst het hele land door. The Gathering komt met de 'Homelands Tour 2006' vrijdag aanstaande (08-12) live in Podium Hardenberg! De deuren gaan al om 20.00 uur open.

The Gathering bestaat uit Frank Boeijen (toetsen), Anneke van Giersbergen (zang), Marjolein Kooijman (basgitaar), Hans Rutten (drums) en René Rutten (gitaar). Begonnen in 1989 als metalband, door sommigen zelfs een gothicband genoemd. Tegenwoordig is The Gathering een atmosferische rockband. In 2004 deed de band een tournee door Noord- en Zuid-Amerika. Ook trokken ze bijna heel Europa door en stonden ze op Parkpop in Den Haag. In 2005 werd een live-DVD opgenomen, waarvan de opnames plaatsvonden in Paradiso ten overstaan van fans afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen. The Gathering ging onder leiding van producer Attie Bauw de studio in voor de opnamen van een nieuw negende studioalbum dat in april verscheen. Voor de opnames van dit album, dat de naam 'Home' krijgt, bouwde de band een professionele studio in een oude kerk in het dorpje Maurik.

SWELTER (support)
Deze (Zwolse) komt vrijdag de zaal opwarmen. Swelter is koud een jaar bezig en speelde onder meer met Johan, Bettie Serveert, op radio 3FM en twee keer in het voorprogramma van The Veils. Dolf Jansen bombardeerde Swelter tot zijn 'hittip' van 2006. Swelter maakt uiterst smaakvolle, melancholische gitaarrock. De band zweeft ergens tussen het Excelsiorgeluid (Daryll-Ann, Johan) en Americana (Jayhawks, Counting Crows). Het geheel doet denken aan het Deense Kashmir. Actuele partyinformatie lees je elke dag op www.PodiumGroep.nl.

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht