Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 7 december 2006

Goud voor CliniClowns tijdens Miljonair Fair
American Express doneert ¤ 15.000 Gold Card aan het goede doel op openingsavond

Onderschrift: directeur American Express Benelux Jean-Luc Nocart overhandigt de Gold Card van echt goud aan Winston Gerschtanowitz. De waarde van de kaart wordt gedoneerd aan Stichting CliniClowns Nederland, hier vertegenwoordigd door Robert-Jan Vermeulen. Foto: Eiko Waleson

American Express heeft ¤ 15.000 geschonken aan CliniClowns. Op de openingsavond van de Miljonair Fair ontving Winston Gerschtanowitz de eerste nieuwe Gold Card van American Express. Speciaal voor deze gelegenheid ging het om een verguld exemplaar, dat symbool stond voor het bedrag dat aan CliniClowns werd gedoneerd.

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe Gold Card staat de stand van American Express dit jaar in het teken van goud. De nieuwe Gold Card biedt een nog hoger niveau van service, met exclusieve arrangementen, korting op theater- en concertkaarten, restauranttips en een reserveringsservice. De diensten en aanbiedingen zijn te bekijken via de speciale website voor Gold Card Members, www.only4gold.nl.

Jean-Luc Nocart: "Temidden van alle pracht en praal van de Miljonair Fair is het erg belangrijk om de realiteit niet uit het oog te verliezen. American Express koos er daarom voor de Miljonair Fair aan te grijpen als een moment om aandacht te vragen voor een goed doel. Samen met Winston Gerschtanowitz, die de eerste nieuwe Gold Card in ontvangst mocht nemen, hebben we besloten dit gebaar specifiek naar Stichting CliniClowns Nederland te maken. Deze stichting zet zich in voor zieke, gehandicapte en getraumatiseerde kinderen."

Robert-Jan Vermeulen is enorm verheugd met de gift: "Wij ontvangen geen subsidie van de overheid of van de instellingen die we bezoeken. Voor ons werk zijn we daarom geheel afhankelijk van onze donateurs en sponsors. Met de donatie van American Express kunnen we de kinderen in meer dan 110 ziekenhuizen en zorginstellingen wekelijks blijven bezoeken."

Donderdag ging alweer de vijfde Miljonair Fair van start in de RAI in Amsterdam. Gedurende vijf dagen tonen ongeveer 200 standhouders de allermooiste, allernieuwste, maar vooral allerduurste luxeartikelen aan de bezoekers. Vorig jaar waren dat er 39.000 die ¤ 300 miljoen uitgaven op de beurs voor miljonairs.

EINDE BERICHT

American Express
American Express is bekend geworden met financiële diensten en producten die zij aanbiedt, zoals de American Express Kaart en American Express Travelers Cheques. American Express doet echter veel meer. Anderhalve eeuw na de oprichting in 1850, bestaat American Express Company wereldwijd uit twee onderdelen: American Express Bank en American Express Travel Related Services. In Nederland worden - sinds 1904 - de producten en diensten van American Express Travel Related Services aangeboden. American Express Travel Related Services, levert een pakket van onderling afgestemde diensten op het gebied van reizen, financiën en verzekeringen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Liesbeth Burger
Winkelman en Van Hessen
070 4161616
06 24735746
lburger@winkelmanenvanhessen.nl