Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 8 december 2006

Persbericht

Bouwmogelijkheden voor terugkerende starters in De Wolden

Burgemeester en wethouders hebben in de vergadering van dinsdag 28 november 2006 besloten om het gemeentelijke gronduitgiftebeleid aan te passen. Het college wil het beleid verruimen door ook bouwkavels te gunnen aan gegadigden die minimaal vijf jaar in de gemeente hebben gewoond en aansluitend maximaal zeven jaar buiten de gemeente woonachtig zijn geweest en zich binnen de gemeente De Wolden als starter opnieuw komen vestigen. Onder een starter wordt verstaan; een persoon die voor het eerst een woning koopt.

Volgens het 'oude' gronduitgiftebeleid kwamen alleen inwoners en personen die economisch waren gebonden aan de gemeente, in aanmerking voor bouwgrond.

Met het nieuwe beleid wordt het onder andere voor jongeren die na het voorgezet onderwijs vanwege een vervolgstudie of vanwege gebrek aan beschikbare woonruimte tijdelijk elders zijn gaan wonen, eenvoudiger om terug te keren.

De raad heeft al eens de wens uitgesproken richting het college om na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor aanpassing van het beleid voor starters. Het college verwacht dan ook dat de raad tevreden is met de verruiming van het beleid.

Starterswoningen vormen een belangrijk element in de woningbouwplannen van De Wolden.

///////////////////////////////