Boekpresentatie kookboek Desiderius Erasmus


Smullen van Erasmus en ruim 70 authentieke smaaksensaties uit zijn tijd

ROTTERDAM, 20061108 -- Vrijdag 8 december a.s. vindt de feestelijke boekpresentatie plaats van Wittebrood in Rode Wijn - Leven en eten van Desiderius Erasmus . Van 19.00 - 20.30 uur in de kelder van Boekhandel Donner, Lijnbaan 150 te Rotterdam. De toegang voor de presentatie is gratis. Wittebrood in Rode Wijn is niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar is ook een gegarandeerd succes in de keuken!

In dit originele en aantrekkelijke boek wordt de lezer gewaar dat het levensverhaal van Desiderius Erasmus (1466-1536) een rijkdom aan culinaire beelden voorschotelt, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te ver-smaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.
Erasmus was een graag geziene gast aan tafel in vorstenhuizen, bij pausen, bisschoppen, mede-humanisten en drukkerijdirecteuren. Hierdoor heeft hij alle keukens van Europa goed leren kennen. Na het lezen van dit boek is de lezer in staat om, met de helder beschreven receptuur, authentieke smaaksensaties als Gespleten nonnen, kardoen en hoerenwindjes te bereiden. Ook voor een zee-egelomelet, kikkerbilletjes, moerbeiensaus of een duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!

Het voorwoord van Wittebrood in Rode Wijn is geschreven door de burgemeester van Rotterdam, de heer Ivo Opstelten.

Een bijzondere gast zal rond 19.30 uur het eerste exemplaar overhandigen aan Gré Ploeg, directeur Stichting Erasmushuis Rotterdam.
Na afloop van de overhandiging is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Technische gegevens:
Auteur : Diana Dubois
Prijs : ¤ 22,50
Formaat : 210 x 145 mm
Omvang : 196 pagina's
Bindwijze : genaaid gebonden
Illustraties : zwart-wit & full colour
ISBN : 90 7581201 9
Te koop bij de reguliere boekhandel en kookwinkels.