Gemeente Enschede

Open huis eerste project in collectief particulier opdrachtgeverschap

Eerste deel Roombeekhofje deze maand opgeleverd

In Roombeek is het eerste deel van Het Roombeekhofje afgerond. De eerste zes huizen worden deze maand opgeleverd. Het Hofje is het eerste project in collectief particulier opdrachtgeverschap in Roombeek. Er zijn nog woningen en kavels te koop en daarom is er zaterdag 9 december een open huis.

Voorjaar 2006 startte de bouw van elf woningen in het hofje. Zes pioniers van het eerste uur hebben hun eigen woningen ontworpen, samen met de Enschedese architect Alexander Gathier. Om een aaneengesloten rij te kunnen bouwen, zijn er vijf extra woningen "op voorraad" gebouwd. Ook deze vijf woningen zijn een ontwerp van Alexander Gathier. Drie van deze hofjeswoningen zijn nog te koop. De toekomstige bewoners kunnen de indeling en afwerking van deze woningen nog grotendeels bepalen.
De tweede fase van het hofje bestaat uit een strook voor circa 8 kavels. Hiervoor zoekt het Projectbureau Roombeek nog enthousiaste kandidaten. Toekomstige bewoners kunnen de woningen individueel ontwikkelen, maar ook kiezen voor een collectieve samenwerking als in de eerste fase.

Bij een hofje wordt vaak gedacht aan een woonvorm voor alleenstaande ouderen, zoals je dat vroeger zag. Niets is minder waar tegenwoordig. Zowel starters, ouderen als gezinnen hebben zich gewaagd aan het collectieve partculier opdrachtgeverschap in Het Roombeekhofje. De woningen zijn ruim, de kleinste kavel is 106 vierkante meter, en kost inclusief BTW nog geen dertigduizend euro. Afhankelijk van de wensen van de bewoners kun je op zo'n kavel voor ongeveer twee ton een huis van zo'n 500m³ realiseren.
Alle woningen hebben de entree aan de gemeenschappelijke binnentuin.

Zaterdag 9 december organiseren het Projectbureau Roombeek en Snelder Zijlstra Makelaardij OPEN HUIS. Iedereen die op zoek is naar een kavel of een woning in een bijzonder woonconcept, is tussen 11.00 - 13.00 uur van harte welkom.
Het hofje is te bereiken via de Renbaanstraat of de Roomweg. Geïnteresseerden die willen zien hoe een hedendaags hofje eruit ziet, zijn natuurlijk ook welkom.

6 december 2006