Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

FEESTELIJKE OPENING WINTERSEIZOEN OP 9 EN 10 DECEMBER

VOLOP MUZIEK DEZE WINTER IN ZILLERTAL ARENA

Augustus 2006 - Zillertal Arena, het grootste skigebied van het Oostenrijkse Zillertal, doet het komende winterseizoen 2006/2007 zijn wereldberoemde zangreputatie eer aan. Onder het motto: 'Schnee Juchhee' zullen de bekendste Zillertaler muzikanten, van de Zillertaler Haderlumpen tot de Zellberg Buam, in de 30 Arena berghutten ruim honderd fantastische concerten geven. Een echt muzikaal feest dus in de Zillertal Arena voor alle skiërs die behalve van perfecte poedersneeuw en droompistes ook van plezier maken houden.

Vrolijke begroeting van de winter
Op de Kreuzjochalm, Kreuzwiesenalm, Latschenalm, Fußalm, Sunnalm, Larmachalm, Panoramaalm, Plattenalm, Duxeralm - om maar enkele van de Arena-Skihutten en bergrestaurants te noemen - wordt vrijwel dagelijks muziek gemaakt. Dat betekent meezingen, schouder aan schouder meedeinen en voor de meest dapperen ook meedansen op de muziek van de enthousiaste zangers van Tirol.
Het startschot voor deze 'Schnee Juchhee' wordt al op 9 en 10 december gegeven. Naast de feestelijke officiële opening van het skiseizoen in het bolwerk van sneeuw, muziek en plezier vieren de Königsleiten Bergbahnen dit jaar ook hun 40-jarig jubileum.

Voor iedereen een plek
Uiteraard wordt er voortdurend hard gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Zo wordt het restaurant in het Arena Centre vlakbij het bergstation van de Isskogelbahn in Gerlos deze winter in gebruik genomen: 200 plaatsen in het zelfbediening restaurant, 80 plaatsen in de Wintertuin Bar, 50 plaatsen in de Pub en 250 plaatsen op het zonneterras. Dat betekent dat alle skigasten een plekje moeten kunnen vinden, terwijl ook de al bestaande Arena Pub, de kinderopvang en de skiverhuur en -service weer op volle toeren zullen draaien deze winter.

Over Zillertal Arena
Nog even de feiten op een rijtje: Het in Tirol (West-Oostenrijk) gelegen Zillertal Arena behoort met 160 kilometer prachtig geprepareerde pistes in alle moeilijkheidsgraden en 50 banen en liften tot de grootste en modernste skigebieden van Oostenrijk en het grootste in het Zillertal. Zillertal Arena bestaat uit de dorpen Zell, Gerlos, Hippach, Königsleiten, Wald en Krimml. Het skigebied is dankzij het Nederlands sprekende skipersoneel, de prachtige pistes, de ijsbars, de jodelende tunes van de après-ski disco's, de sfeervolle winterdorpjes en de goede bereikbaarheid vanuit Nederland zeer populair onder wintersportliefhebbers. Het skigebied ligt op ongeveer 1000 km van Amsterdam vandaan en is zowel per vliegtuig, per trein en per auto goed te bereiken. Kijk voor meer informatie over het Zillertal Arena op de website www.zillertalarena.com.