Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 22 november 2006

Vier genomineerden en een eervolle vermelding voor Zilveren Maanprijs 2006

Op 9 december 2006 wordt voor de vijfde keer de Zilveren Maanprijs uitgereikt, de prijs voor vrijwilligerswerk op het gebied van natuur en milieu in Noord-Holland.

De Zilveren Maanprijs is bedoeld om een geslaagd project of baanbrekende activiteit op het gebied van natuur, milieu of landschap in Noord-Holland, dat is uitgevoerd door een enthousiaste vrijwilliger of vrijwilligersgroep in het zonnetje te zetten. De prijs is een initiatief van de Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en IVN Consulentschap Noord-Holland. De Zilveren Maan werd in 2002 voor het eerst uitgereikt.

De jury kreeg dit jaar15 aanmeldingen voor de Zilveren Maanprijs 2006. De aanmeldingen vormen een indrukwekkende bloemlezing uit het vele werk dat jaar in, jaar uit door vrijwilligers wordt verzet zoals het in kaart brengen, beheren, beschermen en verbeteren van natuur, milieu en landschap in Noord-Holland.

Uit de inzendingen is een viertal projecten genomineerd en er is dit jaar voor het eerst een eervolle vermelding toegekend aan een project.

Wie de winnaar wordt, wordt bekendgemaakt op 9 december, tijdens de Noord-Hollandse Natuurdag. De Zilveren Maanprijs 2006 wordt uitgereikt door gedeputeerde Moens.

De prijs, bestaande uit een modern beeldje gemaakt door mevrouw F. Zwaag, ontleent haar naam aan een in Noord-Holland vrijwel uitgestorven dagvlinder, de Zilveren Maan.