Gemeente Rotterdam


---
File: 1580bd1.gif




Nr. 50
8 december 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 9 t/m 17 december 2006

Wethouder Kaya bij start landelijk beeldscherm project Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) houdt op zaterdag 9 december om 14.00 uur een toespraak bij de start van het landelijk beeldscherm project in de Koçatepe Moskee, Afrikaanderplein 40. Dit project is een samenwerking van de stichting Ataline Medya en Diyanet (overkoepelende organisatie van Turkse moskeeën in Nederland). In de 110 vestigingen die aan Diyanet verbonden zijn, worden LCD schermen geplaatst om Turkse Nederlanders gericht te informeren (narrowcasting). De initiatiefnemers hopen dat narrowcasting bijdraagt aan de participatie van de Turkse bevolkingsgroep in Nederland. (Voor meer informatie:Ataline Medya, Ahmet Yildirim, tel. 06 - 29 04 67 49)

Wethouder Kaya in Floorshow
Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) is zaterdag 9 december om 16.00 uur te gast bij de Floorshow, in café-restaurant Floor aan het Schouwburgplein. Presentatoren zijn o.a. Diewertje Blok en Francisco van Jole. Iedere tweede of derde zaterdag van de maand ontvangen zij gasten uit de wereld van politiek, kunst en cultuur. Naast wethouder Orhan Kaya zijn o.a. Marcel Möring (schrijver), Erik van Lieshout (beeldend kunstenaar) en Arthur Sauer (componist) te gast. (Voor mer informatie: Productiehuis Rotterdam, Margreet Bergmeijer, tel. 010 - 40 44 111)

Wethouder Geluk brengt bezoek aan tentoonstelling Villa Zebra Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) brengt op maandag 11 december vanaf 12.15 uur een bezoek aan Villa Zebra, Stieltjesstraat 21. Kinderen bieden de wethouder een zelfgemaakt dambord met damstenen aan. Het spel, met het thema "Recht op Spelen" is gemaakt door kinderen die de kinderrechtententoonstelling van Unicef in Villa Zebra hebben bezocht. Na afloop damt de wethouder een potje met de aanwezige kinderen. De tentoonstelling is tot en met 11 december te bezichtigen. (Voor meer informatie: Unicef Nederland, Liesbeth de Rooij, tel. 070 - 333 9333)

Burgemeester Opstelten neemt Tevreden Toerist Trofee in ontvangst Burgemeester Ivo Opstelten neemt op maandag 11 december om 17.00 uur de Tevreden Toerist Trofee in ontvangst. De ontvangst name gebeurt in kamer 105 van het Stadhuis aan de Coolsingel. Rotterdam krijgt als eerste gemeente de trofee uitgereikt uit omdat zij zich gastvrij opstelt naar de toeristen. Eerder dit jaar heeft de gemeente Rotterdam de toeristenbelasting afgeschaft. De voorzitter van de brancheorganisatie van ondernemers in de recreatiesector (RECRON), Geke Faber overhandigt de trofee aan de burgemeester. (Voor meer informatie: RECRON, afd. communicatie: Marike Rosier, tel. 0343 - 52 47 08)

Wethouder Karakus aanwezig bij start bouw Goudplevier op Meeuwenplaat Wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening en wonen) houdt op maandag 11 december om 18.00 uur een speech bij de start bouw van het nieuwbouwproject Goudplevier in de Hoogvlietse wijk Meeuwenplaat. De bouwlocatie is aan de Makreelstraat. Na het officiële gedeelte steken Hamit Karakus en Peter Hoogvliet, bedrijfsdirecteur Vestia Rotterdam-Hoogvliet, het Fantasiehuis van kunstenaar Aris de Bakker in de brand. Het Fantasiehuis is een zes meter hoog houten frame overgoten met paraffine. Het huis is ingericht met paraffine afgietsels van huishoudelijke voorwerpen en zal ongeveer een uur branden. (Meer informatie: Vestia Rotterdam-Hoogvliet, Annemarie Zwaanenburg, tel. 010 - 295 8822)

Burgemeester Opstelten stelt Ontzwavelingsfabriek van ExxonMobil in gebruik Burgemeester Ivo Opstelten stelt op dinsdag 12 december om 18.45 uur de nieuwe Product Ontzwavelingsfabriek van ExxonMobil in gebruik. Met een lichtshow op het fabrieksterrein van de raffinaderij aan de Botlekweg 121 wordt de nieuwe fabrieksunit officieel in gebruik genomen. (Voor meer informatie: ExxonMobil-raffinaderij Rotterdam Botlek, dhr. C.R. Emerencia, tel. 076 - 529 13 55)

Burgemeester Opstelten ontbijt met ondernemers
Burgemeester Ivo Opstelten ontbijt op woensdag 13 december om 8.00 uur met circa 200 ondernemers in de Van Nelle Ontwerpfabriek aan de Van Nelleweg 1 te Rotterdam. Het ondernemersontbijt staat dit keer in teken van het Architectuurjaar 2007. Met dit themajaar wil de stad bezoekers trekken en de architectonische kwaliteiten een grotere (inter)nationale bekendheid geven. Burgemeester Opstelten is gastheer en praat de ondernemers bij over actuele zaken. (Voor meer informatie: Bureau Peter Schuiten, tel. 06 - 55 33 12 92)

Burgemeester Opstelten geeft lezing over Wet OM-afdoening Burgemeester Ivo Opstelten geeft op woensdag 13 december om 12.00 uur een lezing over de Wet OM-afdoening, bekeken vanuit de visie van de gemeente en politie. Het congres wordt georganiseerd door de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam en vindt plaats in gebouw Woudestein aan de Burgemeester Oudlaan 50. Genodigden sprekers zijn advocaten, leden van de Rechtelijke Macht en Openbaar Ministeries en benaderen het onderwerp met verschillende invalshoeken. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie stadhuis, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19 of 06 -53 24 80 21)

Wethouder Kool van Den Haag brengt bezoek aan Rotterdam Op woensdag 13 december brengt wethouder Kool (sociale zaken, werkgelegenheid en economie) van Den Haag een bezoek aan Rotterdam. Samen met wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) zal hij om14.30 uur drie korte presentaties bijwonen in restaurant Het Gemaal aan de Pretorialaan 141. De presentaties gaan over wijkeconomie, kansenzones en veilig ondernemen. Na afloop brengt het gezelschap een bezoek aan Creative Factory en Charlois Veilig Ondernemenproject aan de Katendrechtse Lagedijk. (Voor meer infomatie: Gemeente Rotterdam, Paul Tissingh, tel. 010-417 3515 of 06 - 510 747 91)

Burgemeester Opstelten slaat eerste paal Ronald McDonald Burgemeester Ivo Opstelten slaat op woensdag 13 december om 16.00 uur de eerste paal voor de nieuwbouw van het Ronald McDonald Huis. Het nieuwe Ronald McDonald Huis komt naast het Sophia Kinderziekenhuis te staan aan de Dr. Molenwaterplein 60 te Rotterdam. Het huis is er voor de ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieken kinderen die in het Sophia Kinderziekenhuis zijn opgenomen of worden behandeld. Zij kunnen in het huis logeren om zo dicht mogelijk bij hun zieke kind te zijn. Het slaan van de eerste paal valt samen met de actie 'Lichtjes voor Sophia'. Een gedeelte van de opbrengst zal ten goede komen aan het nieuwe Ronald McDonald Huis. (Voor meer informatie: Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, secretariaat bestuur, Karin Ingelse, tel. 010 - 463 69 99)

Wethouder Kaya neemt boekje Verwey Jonker Instituut in ontvangst Het Verwey Jonker instituut heeft aanvullend onderzoek gedaan naar de rol van de Ayasofia moskee in haar directe omgeving. Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) neemt op woensdag 13 december om 16.30 uur in de moskee aan de Mathenesserdijk 367 het boekje met de onderzoeksresultaten in ontvangst. De openheid en betrokkenheid bij de buurt van de Ayasofia moskee kunnen als voorbeeld dienen voor andere moskeeën. (Voor meer informatie: Verwey Jonker Instituut, Ida Linsen, tel. 030 - 230 07 99)

Wethouder Baljeu opent stadswinkel Kralingen-Crooswijk Wethouder Jeannette Baljeu (o.m. organisatie) opent op donderdag 14 december om 16.00 uur, de zevende Rotterdamse stadswinkel. Dit keer in deelgemeente Kralingen-Crooswijk, aan de Oostzeedijk 276. Rond 16.15 uur verricht wethouder Baljeu samen met deelgemeente bestuurder Michel de Visser, de feestelijke openingshandeling. Naast de stadswinkels kunnen Rotterdammers voor gemeentelijke zaken 24 uur per dag terecht bij 0800-1545 en www.rotterdam.nl. De gemeente Rotterdam opent in 2006 en 2007 in totaal 13 stadswinkels waar producten en diensten van de gemeente zijn te verkrijgen. Naast Kralingen-Crooswijk zijn er stadswinkels in centrum, Hoek van Holland, Hoogvliet, en Prins Alexander en Feijenoord. (Voor meer informatie: Communicatie Deelgemeente Kralingen Crooswijk, Hen van Dijk, tel. 010 - 206 09 01)

Wethouder Schrijer slaat eerste paal Brede school Katendrecht Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grote stedenbeleid) slaat vrijdag 15 december om 12.45 uur de eerste paal voor de nieuwbouw van de Brede School "De Globetrotter". De Brede School is ontwikkeld door Proper-Stok in opdracht van de dienst Jeugd Onderwijs en Samenleving (JOS) en wordt gebouwd op Katendrecht aan het einde van de Walhallalaan, hoek Staalstraat. In het gebouw komen naast de R.K. Basisschool de Globetrotter een kinderdagverblijf, twee peuterspeelzalen en twee gymzalen. (Voor meer informatie: Proper-Stok Groep B.V., Christiaan Cooiman, tel. 010 - 413 70 50)

Wethouder Bolsius opent "De Chinese Tuin"
Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent op vrijdag 15 december om 14.30 uur "De Chinese Tuin", een project van "Groene Duimen" aan de Keizerstraat. Het doel van dit project is om speelplekken, binnentuinen en buurtparkjes aantrekkelijk te maken. Door de actie "Groene Duimen", kunnen Rotterdammers zelf creatieve ideeën indienen. Op deze wijze zijn de bewoners betrokken bij de uitvoering en het beheer van het plan. Het programma begint om 14.30 uur in café Pursers Beer & Beef aan de Keizerstraat 160. (Voor meer informatie: Gemeentewerken Rotterdam, Richard Honders, tel. 010 - 489 70 55)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij opening World Music & Dance Centre Burgemeester Ivo Opstelten is op vrijdag 15 december vanaf 14.45 uur aanwezig bij de opening van het World Music & Dance Centre Rotterdam (WMDC) aan de Pieter de Hoochweg 125. WMDC is een ontmoetingsplaats voor muziek- en dansstijlen van over de hele wereld. In het centrum komen onderwijs, onderzoek en performance samen. Het biedt lokale en internationale musici en dansers een podium om hun talenten op het gebied van wereldmuziek en dans te tonen. (Voor meer informatie: projectleider WMDC, Oscar van der Pluim, tel. 010 - 244 45 28)

Wethouder Baljeu neemt OV fietsstandplaats in gebruik en reikt fietsprijs uit Wethouder Jeannette Baljeu (o.m. verkeer en vervoer) neemt op vrijdag 15 december rond 16.00 uur bij de fietsenstalling van het metrostation Zuidplein, de eerste OV - fietsstandplaats in gebruik. Rond 16.20 uur reikt de wethouder in Theater Zuidplein de prijzen uit in het kader van "Op de fiets werkt beter!". De OV-fiets is een huursysteem voor fietsen. Op 100 locaties in heel Nederland, voornamelijk treinstations en OV knooppunten, staan ov-fietsen klaar. Houders van een OV-fiets abonnement kunnen op deze locaties in een paar minuten een fiets huren voor E 2,85. "Op de fiets werkt beter!" is een actie waaraan bedrijven in de stadsregio meedoen. Medewerkers kunnen zich aanmelden en hun gefietste kilometers bijhouden via de website van het Vervoer Coördinatiecentrum Rijnmond: www.vccrijnmond.nl. Aan het eind van het zomerseizoen en aan het eind van het winterseizoen reiken VCCR de prijzen uit. De winnaars worden ter plekke bekend gemaakt. (Voor meer informatie: Stadsregio Rotterdam, Aart van Kapel, tel. 010 - 417 28 62)

Wethouder Kaya spreekt tijdens naturalisatieceremonie Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) spreekt op woensdag 13 december om 20.00 uur tijdens de naturalisatieceremonie in de hal van Publiekszaken (Coolsingel 40, ingang E). Daarnaast reikt hij de besluiten uit waarmee de aanwezigen officieel de Nederlandse nationaliteit krijgen. Wethouder Kaya spreekt ook tijdens een zogenaamde bezemceremonie op dinsdag 12 december om 20.00 uur. Tijdens deze ceremonie (ook in de hal van Publiekszaken) wordt alsnog feestelijk gevierd dat de genodigden op 24 augustus 2006 tijdens de echte nationale naturalisatieceremonie Nederlander zijn geworden. (Voor meer informatie: Publiekszaken, Jikke Kuijpers, tel. 010 - 417 37 93)

Wethouder Karakus geeft startsein van twee bouwprojecten Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) is vrijdag 15 december te gast bij de start van twee bouwprojecten. Om 14.30 uur verricht hij de officiële handeling van het project Bloemhof en om 15.30 uur geeft hij het startsein voor de bouw van 78 woningen in de Blokken A en B van het Parkkwartier op Katendrecht. In Bloemhof gaat het om het project Hillesingel, waarbij 45 singelwoningen worden gebouwd aan de Lange Hilleweg. (Voor meer informatie: Proper-Stok Groep B.V., Wendy Valkenburg, tel. 010 - 413 70 50)

Burgemeesters Oslo en Rotterdam ontsteken lichtjes van kerstboom Burgemeester Ivo Opstelten ontsteekt op vrijdag 15 december om 19.00 uur de lichtjes van de kerstboom die voor de 56ste keer aan Rotterdam wordt geschonken door partnerstad Oslo. Om 18.45 begint de kerstviering met een optreden van een kinderkoor die kerstliederen zingen bij de kerstboom voor het Stadhuis op de Coolsingel. Hierna ontsteken burgemeester Opstelten en de burgemeester van Oslo de heer Per Ditlev-Simonsen de lichtjes van de kerstboom. (Voor meer informatie: Algemene Zaken Externe Betrekkingen, Lucienne Longayroux, tel. 010 - 417 20 80)

Burgemeester Opstelten verwelkomt Kerstman
Burgemeester Ivo Opstelten verwelkomt op zaterdag 16 december om 14.00 uur de kerstman op het Stadhuis. De kerstman arriveert om 12.00 uur per helikopter op Rotterdam Airport, waarna hij in een kerstparade over de Coolsingel richting Stadhuis rijdt. Vanaf 15 december verandert de binnenstad van Rotterdam in een sfeervol Christmas Wonderland. De kerstmarkt kronkelt zich een weg door de binnenstad; marktkramen staan opgesteld op de Lijnbaan en het Binnenwegplein. (Ducos Productions, Guus Dutrieux, tel. 010 - 404 84 22)

En verder.
houdt burgemeester Ivo Opstelten op woensdag 13 december van 20.00 tot 21.00 uur een lezing op het Lybanon Lyceum aan de Ramlehweg 6 te Rotterdam. (Voor meer informatie: rector Libanon Lyceum, Paul Scharff, tel. 010 - 452 25 00)

neemt burgemeester Ivo Opstelten op vrijdag 15 december om 9.00 uur in zijn kamer op het Stadhuis de eerste Rotterdamse Studenten Almanak 2007 in ontvangst. De almanak wordt uitgereikt aan leden van het Rotterdamse Studenten Corps. (Voor meer informatie: secretaris Rotterdamse Studenten Almanak, tel. 010 - 270 80 90)

noot voor de redactie/