Jonge talentvolle bluesgitarist Ian Parker in december in Nederland


ZWANENBURG, 20061116 -- Na het grote succes op diverse Nederlandse festival podia van afgelopen zomer en op veler verzoek komt de jonge, talentvolle Engelse muzikant Ian Parker in december 2006 weer naar Nederland voor een aantal concerten. Charismatische Parker is een van de betere blues ontdekkingen van de laatste jaren en geniet een uitstekende live reputatie. Ian doet zeven concerten in negen dagen en voor de liefhebber is dit een unieke gelegenheid om deze bevlogen blues troubadour van nabij te ervaren.

Dat Ian Nederland aan het veroveren is en zijn muziek aanslaat, blijkt niet alleen uit de reacties van de programmeurs van de concertpodia maar bovenal het publiek. Zijn fanschare groeit dan ook gestaag en zijn opmars gaat ook de media niet voorbij. Overal waar deze muzikant optreedt, laat hij iedereen in vervoering achter. Niet voor niets heeft Ian Parker in augustus van dit jaar - na zijn optreden op het fameuze Big Rivers Festival in Dordrecht - de Award "Most Impressive Artist" in ontvangst mogen nemen. De grote zalen lonken al naar dit talent en volgend jaar mei 2007 staat Ian dan ook geboekt voor optredens op o.a. The Hague Jazz in het Congresgebouw te Den Haag.

Sympathieke Parker ontleent zijn stijl niet alleen aan de blues, Ian's muzikale roots, maar ook aan bronnen zoals soul, funk en jazz. Dat zijn met veel emotie gebrachte songs je tot in het binnenste van je ziel weet te raken mag duidelijk zijn als Ian zegt: "Music is the only outlet I have to express all that is inside - without it I would truly be lost!"
Ian heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met muzikale grootheden als Jeff Beck, John Mayall, Peter Green en in het voorprogramma gestaan van Walter Trout, Gary Moore en niemand minder dan Eric Clapton. Dat hij de nodige respect en erkenning heeft gekregen, blijkt wel uit de uitspraak van Walter Trout: "The best band I've seen in a decade - Ian's voice, feel and guitar technique are what his contemporaries can only dream of!"
Parker heeft tot nu toe drie solo albums uit en de vierde wordt in januari 2007 verwacht. Duidelijk mag zijn dat het beste Sinterklaasgeschenk voor de ware liefhebber een toegangsbewijs is voor een van zijn concerten.

Optredens Ian Parker:
9 december 2006 - Jansen & Jansen, Veendam
10 december 2006 - Caf? Koster, Groningen
13 december 2006 - Catharinakapel, Harderwijk (akoestisch optreden)
14 december 2006 - The Rambler, Eindhoven
15 december 2006 - De Kroeg, Oldenzaal
16 december 2006 - Tavenu, Waalwijk
17 december 2006 - Backstage, Deventer

Website:
Voor meer informatie kun je terecht op de uitgebreide website van Ian Parker:
www.ianparkermusic.com
www.myspace.com/ianparkermusic