Ingezonden persbericht

---

Persbericht

BottomsUp "The Return"

Plaats: poppodium De Kelder
Datum: zaterdag 9 december 2006
Deur open: 21:30uur
Begint: 22:00uur
Entrée: E 6,-

"BottomsUp The Return"

Op zaterdag 9 december vindt in het poppodium De Kelder, welke midden in het centrum van Amersfoort gelegen is, een afsluitende editie van BottomsUp plaats. BottomsUp is tot op heden het meest succesvolle hiphop event van Amersfoort en omstreken. Om dit te vieren is er gekozen voor het organiseren van een kleinschalig festival met naast dikke optredens van verschillende artiesten ook een heuse graffiti expositie van lokale graffiteurs en een urban breakdance battle.

Het succesvolle evenement zal voor de laatste keer dit jaar plaatsvinden in het huidige pand van het Amersfoortse poppodium voor de grote verhuizing naar de nieuwe locatie naast de Eem.

De live optredens zullen worden gegeven door:
Appa, deze nog jonge gretige mc is ex THC'er (Tuindorp Hustler Click) welke grote hits hadden met "Zina", "in de Noordside" en "je bent niet alleen".
Daarnaast bracht Appa een van de meest populaire mixtapes uit de hiphop scene uit onder de naam Appaman - "De meest onderschatte". Appa is volgens velen de meest succesvolle straat rapper van Nederlandse bodem op dit moment.

In het voorprogramma staan onder andere nog de winnaars van "de kei van Amersfoort", de hiphopformatie HADRIE. Deze groep bestaat uit vier mc's, een zangeres en een beatcreator. Elke keer rocken ze live op het podium als nooit tevoren.

Ook staat de Amersfoortse formatie Vice Versa on stage. Deze formatie nam ook deel aan de finale van de Kei van Amersfoort.

Double JJ is de andere rapper van vanavond. Zijn echte naam is Giulliano Etnel.
Op zijn 13e hoorde hij veel verhalen over 2pac en was op dat moment helemaal in de ban van deze rapper. Vooral de lyrics spraken hem aan, en in zo'n mate dat het hem deed besluiten zelf ook te gaan rappen. Op 16e leeftijd kwam Double JJ in aanraking met een aantal mensen van het Evangelie. Samen met wat andere jongens van de kerk werd besloten om met behulp van rap de boodschap van Jezus Christus te verkondigen. Al met al een interessante act, die zeker niet gemist moet worden.

Daarnaast zal er dus een expositie van lokale graffiti kunstenaars te zien zijn, en zal er een urban dance battle plaatsvinden met breakdance en urban streetdance. De avond zal worden gehost door BopH3 en de muziek wordt verzorgd door Dj Tjee.

Kortom een goed gevulde avond vol spektakel en entertainment, zorg dus dat je het niet mist!
Reserveren kan via de website van de kelder www.dekelder.org.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kun je terecht op www.finallyentertainment.nl of op www.dekelder.org

Einde Persbericht

Afzender: U.F. Coffie
@-mail : urley@zangvogel.demon.nl
Telefoon: 06 3033 5030

Mocht u een registratie van de avond willen maken voor uw media, neem dan gerust contact op met bovenstaande contactgegevens voor gratis entree kaarten.

---- --