Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 09-12-2006

Man aangehouden

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man probeerde bij een winkel aan het Wielsem in s-Hertogenbosch zegelboekjes in te leveren. Deze boekjes bleken te zijn gestolen. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Aanrijding en te veel gedronken

s-Hertogenbosch Vrijdagavond, even voor 20.00 uur, werd een aanrijding gemeld op de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch. Een bromfiets, bestuurd door een 51-jarige man uit s-Hertogenbosch, was in aanrijding gekomen met een auto, bestuurd door een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek, dat de bromfiets te veel had gedronken om te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur.


-----

Rond 21.30 uur dezelfde avond vond op de Parade in s-Hertogenbosch een aanrijding plaats tussen een bromfiets, bestuurd door een 54-jarige man uit s-Hertogenbosch en een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit s-Hertogenbosch. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek bij controle, dat de bromfietser te veel had gedronken om te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Man aangehouden voor geweld

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen is een 41-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man had zaterdagavond een 48-jarige plaatsgenoot mishandeld en hem wat geld afgenomen. Na de mishandeling had hij enkele omstanders gewaarschuwd zeker niet de politie te bellen.

Later kreeg de politie de melding een melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de P.C. Hooftstraat in s-Hertogenbosch. In de woning bleek de 48-jarige man te zijn die eerder zijn plaatsgenoot had mishandeld Na aanbellen bleek dat de man zich had verschanst en gebarricadeerd boven in de woning. Nadat politie de woning binnendrong, vluchtte hij het dak op. Later is hij opnieuw naar binnengegaan, waarop hij zich opnieuw barricadeerde. De man is zaterdagmorgen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Vreemdeling aangetroffen

Rosmalen Zaterdagmorgen werd op Vreeburg in Rosmalen een straatmuzikant gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de man, een 33-jarige Roemeen niet kon aantonen legaal in Nederland te verblijven. De man is aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord.

Gewapende overval

Sint Oedenrode Vrijdagavond vond een gewapende overval plaats op een benzinestation aan de Boskantseweg in Sint Oedenrode. Rond 19.35 uur kwamen twee mannen de shop van het benzinestation binnen. Ze bedreigden de 17-jarige medewerker met een mes en eisten geld. Onder bedreiging heeft de jongen geld afgegeven. De twee overvallers zijn te voet in een nog onbekende richting ontkomen. De 17-jarige medewerker bleef ongedeerd.

Het betrof twee overvallers waren gekleed in donkere jassen. Ze droegen capuchons en ook hun gezicht was grotendeels bedekt.

De politie is op zoek naar getuigen die, vrijdagavond 8 december tussen 19.20 en 19.40 uur, iets hebben gezien in de omgeving van het benzinestation aan Boskantseweg in Sint Oedenrode. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw gewond bij ongeval

Berlicum Vrijdagavond is een 39-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. Rond 22.15 uur, liep de vrouw samen met vier van haar collegas over de Hoogstraat in Berlicum in de richting van het Mercuriusplein. Doordat ze om een geparkeerde auto moest lopen, liep ze daar op de rijbaan. Terwijl ze op de rijbaan liep, werd ze van achter aangereden door een achterop komende personenauto. Deze auto reed na het ongeval door in de richting van het Mercuriusplein in Berlicum. De vrouw is met armletsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

De politie is op zoek naar de auto en de bestuurder daarvan en naar getuigen van het ongeval, dat plaatsvond op vrijdagavond 8 december tussen 22.10 en 22.20 uur op de Hoogstraat in Berlicum. De politie is bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Haaren In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 41-jarige vrouw uit Berkel Enschot bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over de Oisterwijksedreef in Haaren. Op deze weg is ze macht over het stuur kwijt geraakt en is in de berg tegen een boom gereden. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Een 26-jarige man die als passagier in de auto zat raakte licht gewond en kon ter plaatse worden behandeld.

Rijbewijs ingevorderd

Boxtel In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.00 uur, werd op de Mgr. Wilmerstraat in Boxtel een 35 jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen van de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus over alcohol en verkeer. De kosten voor deze cursus ongeveer 650 euro moeten door de overtreder worden betaald en komt naast de straf die de rechter oplegt.


------

Ravenstein Dezelfde nacht, even voor 01.00 uur, werd op de Dorpenweg in Ravenstein een 36-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man moeten deelnemen van de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus over alcohol en verkeer. De kosten voor deze cursus ongeveer 650 euro moeten door de overtreder worden betaald en komt naast de straf die de rechter oplegt.

Vuurwerk aangetroffen

Uden Vrijdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Hobostraat in Uden een hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. De politie had informatie dat in de woning vuurwerk aanwezig was. Ter plaatse troffen de politiemensen 291 stuks vuurwerk aan waaronder enkele Chinese rollen. Ook werden nog drie doosjes aangetroffen met in totaal 670 stuks klein vuurwerk. Tegen de 16-jarige eigenaar van het vuurwerk is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Vrouw gewond bij ongeval

Veghel Vrijdagavond is een 61-jarige vrouw uit Grave bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw zat als passagier in de auto die door haar 65-jarige echtgenoot werd bestuurd. Ze reden over de A50 onder Veghel. Op die weg is de auto van het echtpaar achter tegen een truck met oplegger gereden, bestuurd door een 60-jarige man uit Nistelrode. De vrouw raakte bij het ongeval gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven.

Rijbewijzen kwijt na snelheidscontrole

Nuland Vrijdagavond is op de Rijksweg A 59 onder Nuland een 28-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een snelheid van 158 km/u terwijl ter plaatse 100 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Op dezelfde weg onder Geffen, werd ook een 41-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch bekeurd. Zij reed 167 km/u waar 100 km/u is toegestaan. Ook haar rijbewijs werd ingevorderd.

De controle werd gedaan met de onopvallende videoauto van de politie.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag werd gemeld dat bij een woning in Oss een man vernielingen aanrichtte. Politiemensen die ter plaatse kwamen troffen 52-jarige man uit Oss aan. De man stond bij de woning van zijn ex-vrouw. De vrouw en de dochter hadden zich uit angst opgesloten in de woning. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Daarbij sloeg en schopte hij een van de politiemensen. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Mannen aangehouden voor bedreiging

Cuijk Vrijdagavond zijn twee Poolse mannen van 27 jaar aangehouden. De twee waren bij een woning aan Kalmoes aan de deur gekomen. Daar hadden ze een 41-jarige vrouw en haar 10-jarige dochter bedreigd. Politiemensen konden het tweetal in de omgeving van de woning aanhouden. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.