Persberichten Stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht, 10-12-2006

Diefstal stofzuiger

UTRECHT Vrijdagmiddag 8 december werd bij een winkel op het Gildenkwartier een stofzuiger gestolen. De verdachte kon even later in de omgeving worden aangehouden worden.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er een man met een stofzuiger zou staan op het Smakkelaarsveld. Volgens een getuige zou hij die even daarvoor bij een winkel hebben gestolen. Bij het zien van de agenten, gooide hij de doos neer en rende hij hard weg via het Smakkelaarsveld richting de Leidseveertunnel. Na een korte achtervolging werd de verdachte, een 39-jarige man uit Utrecht, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De stofzuiger ging weer terug naar de winkel.

Taxichauffeur aangehouden

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd vrijdagavond omstreeks 18.55 uur een taxichauffeur aangehouden voor hinderlijk gedrag en dreigende wanordelijkheden.

Vrijdagavond hield de politie een verkeerscontrole op de Amsterdamsestraatweg. Tijdens de controle zag een politiebiker een taxi met een kappot achterlicht. De politiebiker ging voor de taxi fietsen, waardoor de taxichauffeur moest afremmen, een stopteken kreeg, en verzocht werd het Oppenheimplein op te rijden. Echter de chauffeur gaf geen gehoor aan dit bevel, maar gaf gas en reed weg in de richting van de Marnixlaan. De politiebiker kon de taxi inhalen, waarna hem toch echt verzocht werd te stoppen. Hieraan gaf de chauffeur, een 44-jarige man uit Utrecht, gehoor, maar begon tijdens de staandehouding hard te schreeuwen. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig, waarna de agent gepast geweld moest gebruiken, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man werd even later heengezonden met een bekeuring voor dreigende wanordelijkheden en hinderlijk gedrag.

Baldadigheid

UTRECHT Vrijdagavond werden op de Ina Boudier-Bakkerlaan twee jongens aangehouden voor baldadigheid.

De politie zag omstreeks 19.45 uur dat twee jongens zadelafdekhoezen wegnamen van een fiets. Hierop werden de twee verdachten van 14 en 15 jaar uit Utrecht aangehouden. Zij kregen een bekeuring.

Joyriding

UTRECHT Op de Jagerskade werd vrijdagavond een jongen aangehouden voor joyriding. Agenten zagen om 23.15 uur een auto rijden met daarin een wel hele jongen bestuurder. De bestuurder werd staande gehouden en gaf in eerste instantie een valse naam op. Hij viel uiteindelijk door de mand, waarna hij werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Gezien de leeftijd kon de jongen zijn rijbewijs nog niet hebben, waarna zijn moeder werd gebeld. Zij verklaarde dat de auto van zijn vader was. De jonge bestuurder, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein, kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Poging woninginbraak

UTRECHT In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 december kreeg de politie om 04.00 uur de politie de melding van een mogelijke insluiping bij een woning op de Gijsbert van Walenborchstraat. Ter plaatse zagen agenten iemand bij het raam hangen. Bij het zien van de agenten liet de verdachte zich vallen en vluchtte. Hierop werd de achtervolging ingezet en de omgeving afgezet. In de tuin werd een schroevendraaier aangetroffen. Tevens troffen agenten bloedsporen aan van de verdachte bij een hoog hek op de Nolenslaan en op het raamwerk van een schuurtje en op het schuurtje zelf op de hoek van de Gijsbert van Walenborchstraat met de Melis Stokerstraat. Ook troffen agenten in de omgeving een jas aan met daarin een vreemdelingendocument en een bankpas. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd zaterdagochtend een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen omstreek 05.45 uur vanaf de Oudegracht een auto met hoge snelheid de Nieuwekade oprijden. Op de Amsterdamsestraatweg hebben agenten de auto aan de kant gezet en roken ze een alcohollucht bij de bestuurder. Hierop de bestuurder onderworpen aan een blaastest waarna de beginnend bestuurder, een 21-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden voor het rijden onder invloed. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 140 ug/l. De man had geen rijbewijs bij zich, maar dit werd even later door een familielid aan het bureau gebracht. De foto op het rijbewijs klopte niet. Toen agenten hem hiermee confronteerden, bleef hij volhouden dat hij degene was die op het rijbewijs stond. Hierop gaven agenten aan dat hij moest blijven, waarna hij even later terugkwam op zij verhaal. Hij gaf toe dat hij geen rijbewijs had en dat hij een valse naam had doorgegeven. De man zal een bekeuring krijgen voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Diefstal uit auto

UTRECHT Op de Vlampijpstraat heeft de politie zaterdagmiddag een man aangehouden die verdacht wordt autos te hebben opengebroken.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie de melding dat er een man autoruiten insloeg. Ter plekke zagen agenten op de Vlampijpstraat een man naast een auto staan. Toen agenten de man aan wilde spreken, ging hij er op zijn fiets vandoor. De agenten zagen hem een autoradio in zijn jaszak steken, waarna de agenten achter hem aanreden. Ter hoogte van de bushalte kwam een buschauffeur achter de bus vandaan. Met behulp van de buschauffeur reed de man tegen een geparkeerde auto aan. Hierop werd de verdachte, een 27-jarige Utrechter, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Later bleek dat er van drie autos, de ruiten waren ingeslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving

UTRECHT Op de Catharijnesingel werd zaterdagmiddag een man beroofd van zijn halsketting.

Omstreeks 15.15 uur kregen agenten de melding dat er een beroving had plaatsgevonden. Twee mannen liepen vanaf de Mariaplaats in de richting van het Smakkelaarsveld toen ze werden aangesproken door twee drugsverslaafde mannen, waarna een van de mannen een hanger van een halsketting weggriste. Hierop ontstond een vechtpartij tussen de vier mannen. De twee slachtoffers werden geslagen en geschopt, waarna de verdachte vluchtten met de hanger. Even later konden de twee verdachten, een 37-jarige man en een 39-jarige man beiden uit Utrecht, op aanwijzen van een getuige door de politie worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op zaterdag 9 december werd een winkeldief aangehouden op de Lange Elisabethstraat

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er een winkeldief was aangehouden. Een getuige had gezien dat de verdachte, een 26-jarige man uit Vleuten, een tweetal truien van een stelling had gepakt en een pashokje was ingelopen, waarna er in het pashokje een alarmlabel op de grond viel. Hierop werd de man aangehouden door winkelpersoneel. Tijdens het wachten op de politie probeerde de man weg te rennen, maar werd door winkelpersoneel weer teruggebracht naar de winkel, waarna hij overgedragen werd aan de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau.

Vernieling

UTRECHT In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december heeft de politie drie jongens aangehouden op de Tigrisdreef voor vernieling van een bushokje.

De politie kreeg omstreeks 00.10 uur de melding dat er drie jongens een bushokje hadden vernield. Op tweehonderd meter van de vernielde bushalte troffen agenten de drie verdachten, twee 15-jarige Utrechters en een 16-jarige Utrechter, aan. Hierop werden de jongens aangehouden terzake openlijk geweld tegen goederen. Aan het hoofdbureau bleek één van de verdachten een tankpas, een freebeespas, een boor en (auto)glasscherven bij zich te hebben. De goederen werden in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij

UTRECHT Zondagochtend vond er op de Stadhuisbrug onenigheid plaats.

Omstreeks 05.30 uur werden agenten gezonden naar de Stadhuisbrug wegens onenigheid op straat. Ter plekke troffen agenten een groep jongeren aan. Eén persoon, een 17-jarige jongen uit Utrecht, ging zodanig tekeer dat hij werd aangehouden voor hinderlijk gedrag. Ook begon een persoon, een 19-jarige man uit De Meern, een politieagent uit te schelden. Hij werd na een korte achtervolging aangehouden. Na enkele politieacties, intensieve surveillance en de inzet van een politiehond keerde de rust weer. De aanwezige jongeren werden vervolgens weggestuurd. Het leek erop dat de vechtpartijen verder zouden gaan op de Steenweg, maar dit kon in de kiem gesmoord worden.