Persberichten Eemland Noord, 13.10 uur

Utrecht, 10-12-2006

Verkeerscontroles

SOEST - De politie heeft vrijdag op verschillende plaatsen in Soest diverse controles uitgevoerd (Van Weedestraat, Burgemeester Grothestraat, Zuidpromenade, Smitsweg, Tamboerijn).

De politie heeft vanaf 17.30 tot 21.00 uur op de fiets gecontroleerd in de winkelgebieden van Soest. Tijdens deze controles zijn diverse bekeuringen uitgeschreven: 43 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting, drie voor het los laten lopen van de hond, twee voor rijden tegen de rijrichting in op het fietspad, één voor het door rood lopen door een voetganger en één keer is een bekeuring uitgeschreven voor het niet gebruiken van de rijbaan met de bromfiets.

Vanaf 21.30 tot 01.15 uur heeft politie op de Stadhouderslaan en de Middelwijkstraat gecontroleerd. Hierbij werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: zeven keer voor het niet voeren van fietsverlichting, één keer voor het niet dragen van de autogordel, één keer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en één keer voor het niet voeren van autoverlichting. Tijdens deze controle zijn vier personen aangehouden; één keer bestuurder zonder rijbewijs, één keer wet ID, één keer voor DNA onderzoek en één personenauto art. 8.

In totaal heeft de politie 184 blaastesten afgenomen tijdens deze controles.

Rijbewijs ingevorderd

SOEST - Vrijdagavond omstreeks 22.20 uur heeft de politie op de Middelwijkstraat een 50-jarige man uit Zeist aangehouden wgens rijden onder invloed.

Tijdens een alcoholcontrole bleek dat de man onder invloed was. Hij is daarop aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 765 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Rijden zonder rijbewijs en verlichting

SOEST - Zaterdagochtend om 00.05 uur heeft de politie op het Van De Veldeplantsoen een 19-jarige man uit Soest aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs en verlichting.

Tijdens een controle zagen agenten een auto vanuit de Steenhofstraat komen zonder verlichting. Nadat de agenten een stopteken hadden gegeven, sloeg de automobilist ineens af de Dalweg op. De politie heeft de achtervolging ingezet. De man reed zich vervolgens klem in het Van De Veldeplantsoen. Daarop is de man aangehouden. De man bleek geen rijbewijs te bezitten. De man is overgebracht naar het bureau en voorgeleid. De man heeft twee bekeuringen gekregen voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder verlichting.

Horecadienst

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie alle jeugdplekken en enkele horecagelegenheden bezocht tussen 00.30 en 03.00 uur. De nacht is rustig verlopen. De politie heeft een aanhouding inzake vernieling en een aanhouding wegens wildplassen verricht.

Vernieler van auto aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zondagochtend omstreeks 03.35 uur heeft de politie een 21-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden wegens het vernielen van een auto. Na melding kon op aanwijzen van een getuige de man aangehouden worden voor het afbreken van een ruitenwisser. De man is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man krijgt een bekeuring wegens vernieling.