Ingezonden persbericht

Kunstverkoop en veiling in StadsGalerij Breda

Van 2 t/m 9 december organiseert StadsGalerij Breda aan de Oude Vest 34 een grandioze kunstverkoop en veiling. Er is een expositie van zo'n tweehonderd kunstwerken. Voor het publiek is van 2 t/m 9 december tussen 13.00 en 17.00 uur gelegenheid tot aankoop tegen een vastgestelde prijs en voorbezichtiging van de veiling. Op zondag 10 december vanaf 14.00 uur zal een bijzondere selectie van 77 kunstwerken per opbod worden verkocht.

De tweehonderd kunstwerken worden ter beschikking gesteld door kunstenaars, verzamelaars en kunsthandels. Het aanbod is zeer divers: van eigentijdse kunst en fotografie tot schilderijen en grafiek uit de periode 1850-1970. Onder de moderne klassieken bevindt zich een bijzondere collectie schilderijen afkomstig uit het atelier van de schilderes Kooki van Baak-Hanken. Van Baak-Hanken (1922) studeerde aan de Haagse kunstacademie en exposeerde in de jaren '60 met de kunstenaarsvereniging Stuwing in het Stedelijk Museum te Amsterdam. Ze was bevriend met de kunstenares Ans Markus en vervaardigde een groot portret van haar. Dat portret behoort tot de collectie die te koop wordt aangeboden, maar ook een tiental schilderijen van Van Baak-Hanken uit de periode 1940-1980 en werk van bevriende schilders als Feitze de Bruijn en Antoinette Gispen.

Overige bekende kunstenaars waarvan werk wordt aangeboden, zijn Willem van Leusden, Gerard Baksteen, Jan Frans Cantré, Jan Wingen en Derk Wiggers. Verder zijn er diverse doeken uit de nalatenschap van de landschapschilder Conraad van Reken en een unieke verzameling grafiek uit de 'Klas van Jan Michielsen'. Het betreft werk van leerlingen van de bekende Bredase graficus en óók werk van hemzelf. Jan Michielsen (1939) was op zijn beurt een leerling van de beroemde graficus Jan Sleper.
Voor de verkoop en de veiling is ook eigentijdse kunst en fotografie beschikbaar gesteld door o.a. Ruud van den Broek, Dick Fluitsma, Lucienne Smit, Gregoor van Zummeren, Hans Mutsers, Bas van Loon, Miriam Tanke, Tatjana Korchagina, Tim van den Burg, Maud Quaedvlieg, Melanie Rijkers, Suzanne Jongmans en Ad Vlemmix.

Een percentage van de opbrengst komt ten bate van de exploitatie van StadsGalerij Breda.

December Kunstkoop(jes)maand

Verkoop- en kijkdagen: Zaterdag 2 t/m 9 december
Elke dag van 13.00 tot 17.00 uur
Veiling: Zondag 10 december, vanaf 14.00 uur
StadsGalerij Breda
Locatie: Oude Vest 34 Breda

Info: Lilian Joosen
076-5143371 / 06-28458673
copacabana@wanadoo.nl
www.kunstkanaalbreda.nl / www.stadsgalerijbreda.nl

Zie ook: http://www.bndestem.nl/breda/article902553.ece?start=1