Gemeente Bussum

Nieuwe bestemming voor Bussumse watertoren

Op 11 december houdt de gemeente Bussum een informatieavond over de plannen van het Bussumse watertorencollectief (BWC).

Na een decennium van onderzoek en planontwikkeling is het nu zo ver: de Bussumse watertoren wordt herbestemd tot een hoogwaardig en zeer duurzaam verhuur-bedrijfsverzamelkantoor. Op 11 december houdt de gemeente Bussum een informatieavond over de plannen van het Bussumse watertorencollectief (BWC).

De aan de Bussumergrindweg gelegen Bussumse watertoren heeft ruim 10 jaar gewacht op een nieuwe bestemming. Het waterleidingbedrijf heeft de watertoren in 1996 verkocht aan Michiel Haas een van de initiatiefnemers van het Bussums watertorencollectief (BWC). De ideeën voor een bijzonder kantoorgebouw liggen nu klaar.

Glazen cilinder
De bestaande aluminium kop van het gebouw wordt vervangen door een nieuwe glazen cilinder die plaats biedt aan vier kantoorverdiepingen en een ronde panoramaruimte op de bovenste verdieping. Aan de achterzijde komt in het sterk aflopende bos een paviljoenachtige laagbouw te liggen, eveneens is glas, met daaronder een parkeerkelder. Het pand krijgt een eigen inrit, aangesloten op het kruispunt Bussumergrindweg / Struikheiweg.

Duurzaam en milieuvriendelijk
De initiatiefnemers hebben als doel om deze kantoorbestemming op bijzondere wijze in de natuur te integreren, waarbij een duurzame ontwikkeling centraal staat. De 70 à 100 mensen die het gebouw gaat herbergen, zullen gebruik maken van diverse milieuvriendelijke en energiezuinige voorzieningen. De watertoren wordt daarmee één van de meest milieuvriendelijke kantoorgebouwen in Europa.

Informatieavond
Op de informatieavond van maandag 11 december aanstaande worden de plannen nader toegelicht en wordt de gelegenheid geboden te reageren op de plannen. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Kijk op www.bussum.nl voor een uitgebreidere tekst over de plannen.

Aanmelden
Wanneer u bij deze avond aanwezig wilt zijn, dan dient u dit uiterlijk 7 december aanstaande door te geven aan de projectleider van de gemeente Bussum, de heer E. Wolswinkel, tel. (035) 692 88 74 of e-mail: e.wolswinkel@bussum.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres.