Gemeente Reimerswaal


Startersproject Rilland

Geplaatst op: 27-11-2006

Uitnodiging Voorlichtingsbijeenkomst
Op maandag 11 december 2006, aanvang 19.30 uur, wordt in Dorpshuis Luctor et Emergo, Hoofdweg 45 in Rilland, een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over een project voor de bouw van starterswoningen in Rilland. Het project omvat de bouw van 6 koopwoningen in de goedkope sector aan de Krooneend in het bouwplan De Werfkampen, met daaraan gekoppeld de mogelijkheid tot het verkrijgen van een starterslening. Aan de voorlichtingsbijeenkomst wordt medewerking verleend door de gemeente, de ontwikkelaar van het project (Van Damme Bouwraadhuis) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Inschrijving
Aansluitend op de voorlichtingsbijeenkomst kunt u zich bij de gemeente laten inschrijven als belangstellende voor het startersproject in Rilland, echter uitsluitend via een bij de gemeente verkrijgbaar formulier (tijdens de voorlichtingsavond of op te vragen bij het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon (0113) 395 395). De inschrijving is opengesteld gedurende de periode van 12 tot en met 18 december 2006. Voor de inschrijving is een inschrijfvergoeding van EUR 110,-- verschuldigd. Restitutie of verrekening van (een deel van) het inschrijfgeld zal niet plaatsvinden. Inschrijving kan slechts plaatsvinden door een belangstellende die op het moment van inschrijving een leeftijd heeft tussen 18 en 30 jaar. Belangstellenden die al ingeschreven staan voor een bouwkavel, dienen zich voor dit project afzonderlijk in te schrijven. Na afloop van de inschrijvingstermijn zal de gemeente de volgorde loten waarin de ontwikkelaar van het project (Van Damme Bouwraadhuis) met belangstellenden mag gaan onderhandelen over verkoop van de woningen. Bij het opstellen van deze lijst wordt rekening gehouden met voorkeursposities en rangorden. De ontwikkelaar dient van ieder onderhandelingstraject een besprekingsverslag te overleggen aan de gemeente, wat is ondertekend door beide partijen. Voor de toewijzing van starterswoningen geldt een reserveringstermijn van 4 weken.

Nadere informatie over de rangorde
Na behandeling van de voorkeursposities wordt de volgorde op de lijst op basis van loting bepaald. Daarbij wordt onderstaande rangorde gehanteerd:
Starters die op het moment van inschrijven nog steeds woonachtig zijn in het ouderlijk huis of in een huurwoning die gelegen is in de kern Rilland of het bijbehorende verzorgingsgebied.
Starters die op het moment van inschrijven nog steeds woonachtig zijn in het ouderlijk huis of in een huurwoning in de gemeente Reimerswaal. Indien de projectmatige invulling van de starterswoningen dit noodzakelijk maakt, kan de uitzondering worden gemaakt de mogelijkheid te bieden aan belangstellenden van buiten de gemeente Reimerswaal om deel te nemen aan de uitgifte.
Een starter die een aantoonbare economische binding heeft met de kern Rilland of bijbehorend verzorgingsgebied, of die behoort tot de groep van spijtoptanten, zal worden toegevoegd aan de eerste groep van belangstellenden.
De rangorde van belangstellenden die in dezelfde groep vallen, zal worden bepaald door loting. Bij deze loting krijgt iedere belangstellende uit dezelfde groep (1, 2 of 3) één lot toegewezen. Voor de volledigheid: er zijn ook enkele gevallen waarbij men is uitgesloten van plaatsing op de lijst van belangstellenden.

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Zegers van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is op werkdagen van 10.30 tot 14.30 uur bereikbaar onder doorkiesnummer (0113) 395 229.

Veilig Honk ook in Reimerswaal>>