Gemeente Bedum


29 november 2006
Dit jaar voor het eerst reikt de Gemeente Bedum de Waarderingsprijs vrijwillige inzet uit, zowel voor groepen als personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor anderen. In oktober kon ieder kandidaten voordragen, hetgeen in totaal 20 voordrachten opleverde. De jury (de WMO-adviesraad in onze gemeente) heeft inmiddels drie genomineerden gekozen, in beide categorieën. Hieruit worden de winnaars aangewezen op de avond van de uitreiking, 11 december a.s. in het Trefcentrum. De prijzen worden uitgereikt door wethouder Stoffer Jan Haan van de gemeente Bedum.

In de categorie personen zijn genomineerd:

* de heer Jan Arends uit Bedum, vrijwilliger bij het zwemmen voor verstandelijk gehandicapten van de Brug en bij de zwemvierdaagse.
* Mevr. Tiny Huisjes uit Zuidwolde, vrijwilligster t.b.v. oudere dorpsgenoten, de buurt, de geref. kerk en het dorp (o.a. Plaatselijk Belang).

* De heer Ferry Hosseini uit Bedum, vrijwilliger bij (o.a.) s Heeren Loo Opmaat en zorgcentrum Alegunda Ilberi.

In de categorie vrijwilligersgroepen zijn genomineerd:
* Vrijwilligers Openbare Bibliotheek in de gemeente Bedum;
* Vrijwilligers van de Brandweer in de gemeente Bedum en
* Werkgroep Vakantiespeeldagen.

Programma 11 december
Maandag 11 december a.s. is de avond van de uitreiking. Eerst worden alle genomineerden voorgesteld door middel van korte live interviews. Daarnaast is er muziek en een kennismaking met de maakster van de Waarderingsprijs: mevr. Verheijen uit Garmerwolde. Zij won de prijsvraag onder kunstenaars. De avond wordt besloten met de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de Waarderingsprijs vrijwillige inzet 2006.

Gratis entreekaarten
Voor niet-genodigden zijn vanaf heden gratis entreekaarten af te halen bij de VVV, zolang de voorraad strekt. (De VVV is gevestigd in de Meenschaar, Kapelstraat 9). Meer informatie: Stichting Welzijn Bedum, tel. 3015549.