Gemeente Epe


Inloopavond voorontwerp-bestemmingsplan "Epe-Zuid"

Op maandag 11 december 2006 organiseert de gemeente Epe van 19.00 - 21.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis van Epe. Gedurende deze avond kunt u kennis nemen van het voorontwerp bestemmingsplan "Epe-Zuid" en heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen. De bestemmingsplannen voor de wijken Hogeland, Burgerenk, Enkweg en Vegtelarij zijn tussen 1976 en 1983 vastgesteld door de gemeenteraad. Hierna zijn er diverse toevoegingen aan de bestemmingsplannen geweest. Deze vigerende bestemmingsplannen zijn aan een herziening toe. De gemeente werkt daarom aan de actualisering. Voor het bestemmingsplan en de partiële herzieningen komt één bestemmingsplan "Epe-Zuid" in de plaats.

Voorontwerp-bestemmingsplan
Het voorontwerp-bestemmingsplan "Epe-Zuid" omvat de wijken Hogeland, Burgerenk, Enkweg en Vegtelarij. Het geactualiseerde plan is opgezet om de bestaande situatie vast te leggen. In het nieuwe plan zijn geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen (zoals woningbouw) voorzien. Het voorontwerp-bestemmingsplan gaat in op de juridisch planologische regeling voor het gebruik van de gronden en bevat voorschriften voor het bouwen in de wijken Hogeland, Burgerenk, Enkweg en Vegtelarij. Hierbij is het bestaande beleid als uitgangspunt genomen. De plangrenzen zijn afgestemd op de plangrenzen van de bestemmingsplannen "Buitengebied", "Epe-Noord" en "Centrum Epe".

Inspraak
Tijdens de inloopavond op maandag 11 december aanstaande zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om informatie te geven over het bestemmingsplan. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De inspraaktermijn loopt van 22 november 2006 tot en met 2 januari 2007. Belangstellenden kunnen hun inspraakreactie tijdens de avond indienen of door een brief gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Op deze manier hoopt de gemeente een bestemmingsplan "Epe-Zuid" vast te stellen die op de wensen van de inwoners is afgestemd.

Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Epe: www.epe.nl.

Met vragen kunnen inwoners van de gemeente op werkdagen van 08.00 - 12.00 uur (op woensdag van 8.00 - 20.00 uur) terecht in de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe.