Gemeente Hulst


Persbericht - 01.12.2006

Cursus gezonde sportvereniging

Op maandag 11 december 2006 organiseert de gemeente Hulst, in samenwerking met SportZeeland, een bijeenkomst met als thema De Gezonde Sportvereniging.
De avond vangt aan om 19.30 uur in de kantine van Hockeyvereniging MHC Rapide, aan de Grote Kreekweg te Hulst.

Waarom zou een sportvereniging aandacht besteden aan gezondheid? Sporten op zichzelf is toch al gezond?

Dat is zo. Toch kan sporten ook gezondheidsrisico's met zich meebrengen, zoals blessures. Ook krijgen sportverenigingen steeds meer te maken met gezondheidsonderwerpen als alcoholmatiging, rookontmoediging, gezonde voeding en bewegingsstimulering. Dit gebeurt enerzijds door wensen en motieven van verenigingsleden en anderzijds door maatschappelijke ontwikkelingen en wettelijke verplichtingen (Drank- en Horecawet, Tabakswet, Arbowet). Deze ontwikkelingen komen tijdens de themabijeenkomst uitgebreid aan bod.

Tijdens de bijeenkomst overhandigd het NOC*NSF aan badmintonvereniging Den Ossaert het vignet De gezonde sportvereniging uit. Den Ossaert is daarmee de 1e Zeeuwse vereniging. Het NOC*NSF legt deze avond ook het nodige uit over het vignet en over hoe een vereniging aan zon vignet kan komen.

U kunt uw vereniging aanmelden voor deze themabijeenkomst op info@hulstinbeweging.nl. Bij uw aanmelding dient u het aantal personen te vermelden.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de gemeente Hulst, mevrouw A. van Goethem, bereikbaar op tel. 0114389374.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl