Deelgemeente Charlois Rotterdam

IJspaleis en Kerstmarkt in Pendrecht

IJspaleis Op maandag 11 december gaat in de wijk Pendrecht het IJspaleis van start.

Nebahat Albayrak, lid van de Tweede Kamer PvdA), en Dick Lockhorst, voorzitter deelgemeente Charlois, openen samen het IJspaleis op maandag 11 december om 13.30 uur op het Plein 1953 in Rotterdam-Pendrecht. Op 15 december steekt minister Pieter Winsemius tijdens de Kerstmarkt om 17.00 uur samen met de bewoners de kerstboomverlichting aan.

IJspaleis

Dit jaar is voor de tweede keer het winterevenement in de Rotterdamse wijk Pendrecht: het IJspaleis. Van 11 t/m 17 december 2006 is het Plein 1953 omgetoverd tot een waar winterparadijs. Inwoners van Pendrecht kunnen in die week gratis meedoen aan diverse activiteiten, zoals: sneeuwglijbaan, snowboarden, sneeuwballen gooien, sumo-worstelen, panna voetbal, feestavonden, workshops en verkiezingen. Het complete programma is verkrijgbaar bij alle scholen en winkels rondom Plein 1953 en te vinden op de website van de deelgemeente Charlois. In 2005 namen zon 2.500 kinderen en 500 volwassenen deel aan de activiteiten.

NIEUW: Kerstmarkt

Nieuw in 2006 is de kerstmarkt, georganiseerd door de winkeliers. De kerstmarkt is op vrijdag 15 december open van 12.00-21.00 uur. Circa 20 kramen staan rond het IJspaleis. Ook is er een levende kerststal, een zweefmolen en popcorn. En de kerstman suist op zijn slede over het plein. Wijkbewoners maken een buffet klaar waar bezoekers voor een paar euro gerechten kunnen proeven uit meer dan twintig verschillende landen. Tijdens de kerstmarkt delen winkeliers de I Love Zuid tassen uit. En ook deze dag is er hoog bezoek in Pendrecht. Minister Winsemius steekt samen met de bewoners uit de wijk om 17.00 uur de kerstboomverlichting aan.