Ingezonden persbericht


Jon Sistermans en La Grande Bouffe in het Louis Hartlooper Complex

Maandag 11 december, 21.00
Louis Hartlooper Complex
Toegang: 8,-/7,-

"De serie De Wijde Blik wordt afgesloten met culinair journalist en schrijver Johannes van Dam die La Grande Bouffe voordroeg als te vertonen film", meldden wij in onze persberichten en op onze website.

Maar Johannes van Dam moet helaas 11 december om gezondheidsredenen verstek laten gaan. De Slau en Stichting LHC denken met De Utrechtse topkok Jon Sistermans, patron cuisinier van restaurant Wilhelminapark, een waardige vervanger te hebben gevonden. Van Dam gaf hem immers onlangs één van de hoogste punten die hij ooit uitdeelde, een 10-. Jon Sistermans ziet zichzelf (met Paul Fagel) als een van de laatste overlevenden van de Nouvelle Cuisine - een culinaire stroming die volgens hem mede tot stand kwam als reactie op het ultieme zwelgen dat in La Grande Bouffe schaamteloos wordt uitgebeeld. In zijn persoonlijke inleiding zal Sistermans vertellen wat voor invloed La Grande Bouffe op hem als topkok heeft gehad en nu nog steeds heeft.

Alle mensen die reeds een kaartje hadden gereserveerd of gekocht voor Van Dam: wij hopen dat u met deze vervanging een even genoeglijke avond zult hebben.

Het is niet verwonderlijk dat deze gastronoom de film koos voor vertoning in De Wijde Blik. In La Grande Bouffe, de legendarische film uit 1973 van Marco Ferreri, trekken vier maatschappelijk zeer geslaagde mannen naar het landhuis van één van hen, met het voornemen zichzelf aan uitgelezen gerechten dood te eten. Na de eerste nacht vinden ze dat er een aantal prostituees ingehuurd moet worden. Ze leven zich uit in enorme eet- en groepssexsessies. Drie van de vier prostituees houden het twee dagen vol, de vierde, Andrea, blijft mét de mannen tot het lugubere einde. Met oa Marcello Mastroianni, Michel Piccoli en Philippe Noiret en Andréa Ferreol. Sistermans zal - zoals gebruikelijk bij De Wijde Blik - de film persoonlijk inleiden.

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl

---- --