Gemeente Eindhoven

Persbericht 6 december 2006, 308

Een theaterproductie over knallende liefde

Première totaaltheater Crush!?

Maandagavond 11 december vindt om 19:30 uur de première plaats van het totaaltheater Crush!? in het Muziekcentrum Frits Philips. Het theaterstuk voor en door jongeren, wordt vervolgens op dinsdagmiddag 12 december nog tweemaal in het muziekcentrum uitgevoerd. Alle voorstellingen zijn uitverkocht!

De theatervoorstelling Crush!? is een multidisciplinaire theaterproductie van de GGD Eindhoven waarin rap, streetdance, expressive movements, martial arts, decorbouw, kostuumontwerp en theater samenkomen. Crush!? gaat over vlinders, verdriet, rozen, woede, prikkeldraad en maneschijn. Het laat jongeren exact voelen hoe je op die roze wolk blijft zonder er ineens af te donderen. âCrush!?â heeft als doel jongeren tussen de 12 en 23 jaar uit Zuidoost-Brabant te laten ervaren hoe een relatie leuk blijft en hoe je omgaat met agressie, frustratie en jaloezie. Dit om in een latere levensfase partnermishandeling te voorkomen. Zoân 100 jongeren werken mee aan Crush!?.

Totaaltheater

Crush!? is geen toneelstuk, geen musical en geen dansvoorstelling. Crush!? is een 'totaaltheaterervaring' die begint zodra je de foyer binnenloopt en pas stopt als je 's avonds weer in je bed ligt. Crush!? is direct, brutaal, grappig, ontroerend en schrijnend, en Crush!? gaat over de liefde, het meest gebruikte onderwerp aller tijden. En niet voor niets. De liefde kan fantastisch zijn. Verliefd zijn is een van de mooiste dingen die er bestaan. Het maakt sterk, vrolijk en energiek. De liefde kan ons dolgelukkig maken. Er is echter ook een keerzijde; onzekerheid, jaloezie en de angst om elkaar kwijt te raken bijvoorbeeld. Soms krijgen dit soort negatieve gevoelens zo de overhand, dat er geweld wordt gebruikt in een relatie. In deze gevallen maakt de liefde doodongelukkig. Crush!? gaat over dat grensgebied. Waar houdt de liefde op leuk te zijn en wordt het gevaarlijk? Als er iemand een klap uitdeelt? Of al eerder?

De theaterproductie âCrush!?âis een project van de GGD Eindhoven in samenwerking met Humanitas en de Fiom en wordt, naast financiering van de Gemeente Eindhoven, mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Provincie Noord-Brabant en Stichting Kinderpostzegels Nederland.