Gemeente Lingewaard


Verkeersmaatregelen verbouwing Werenfridusschool

In week 50 start de langverwachte verbouwing van de Werenfridusschool aan de Dorpsstraat in Bemmel. Met deze verbouwing en uitbreiding is de school in staat de komende jaren plaats te bieden aan een groeiend aantal leerlingen. Na de verbouwing voldoen ook de bestaande lokalen aan de eisen van deze tijd. De noodlokalen die de afgelopen jaren in gebruik waren, zullen met ingang van het schooljaar 2007/8 verwijderd worden.

Bij de verbouwing is gekozen voor een korte bouwverkeerroute om daarmee te zorgen voor een zo veilig mogelijke verkeerssituatie voor kinderen en omgeving. Met ingang van 11 december worden daarvoor de volgende maatregelen genomen:

* Via een tijdelijke doorsteek Herckenrathweg-Deken Mulderstraat kan het bouwverkeer het bouwterrein aan de achterzijde van de school bereiken. Deze doorsteek wordt doodlopend, om daarmee sluipverkeer te voorkomen. Deze doorsteek wordt na de verbouwing van de school opgeheven.

* In de Lidwinastraat wordt ter hoogte van nummer 14 een wegblokkade opgesteld.

* In de Deken Mulderstraat wordt ter hoogte van nummer 26 een wegblokkade opgesteld.

* Met verwijsborden wordt op de Herckenrathweg aangegeven welke woningen aan de Deken - Mulderstraat en de Lidwinastraat via de doorsteek te bereiken zijn.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Willem Bijker, afdeling, Welzijn en Onderwijs gemeente Lingewaard, tel. 026-3260255

Bericht geplaatst op 6 decermber 2006