Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T ­ 30 november 2006

Wijnprofessionals én IENS-proevers kiezen beste Amsterdamse huiswijnen!

AMSTERDAM ­ In grote getale reageerden consumenten na een oproep van IENS Independent Index. Dit jaar kiest voor de eerste keer de consument samen met het professionele panel de beste Amsterdamse huiswijnen. De restaurateurs en importeurs waardeerden dit unieke initiatief door massaal hun huiswijnen aan te melden. Voor de 4de Amsterdamse Huiswijncompetitie zijn maar liefst tweehonderd wijnen ingezonden in de categorieën eetcafé, restaurant en toprestaurants.

Wanneer wordt er geproefd?
Op 4 december aanstaande vindt de finale plaats en zal de professionele jury onder leiding van Harold Hamersma (Parool) samen met de consumentenjury onder leiding van Ilja Gort (prijswinnend wijnboer) bepalen welke huiswijnen de beste zijn. In de professionele jury zit, naast Harold Hamersma, Ellen Dekkers (Vinoloog van de Wijnacademie), Hilary Akers (gastronomie- en wijndeskundige), Ronald de Groot (Perswijn), Erwin Walthaus (sommelier restaurant Le Garage) en Cuno van 't Hoff (Wijnsuggestie.nl). De consumentenjury bestaat uit tien proevers, geworven via de websites van IENS.nl en Wijnsuggestie.nl.
Luistert de wijnprofessional naar de stem van het volk? Laat de amateur zich intimideren door de vinologische zwaargewichten?

Wanneer worden de IENS Huiswijn Awards uitgereikt? Onder het motto "Wijnfeest in Hotel de Goudfazant" zal Harold Hamersma namens IENS op 11 december om 18.00 uur de winnaars bekendmaken en huldigen. De bezoekers mogen aansluitend alle genomineerde wijnen gratis proeven onder het genot van een hapje. Tegelijkertijd zijn er diverse workshops te volgen: `wijnbegrijpen en wijn drinken' door Ilja Gort en `bitter, zoet, zout en zuur' door Hans Melissen (Wijnen met een lange neus). Na afloop gaan de tafels en stoelen aan de kant en is er gelegenheid voor een vrolijk dansje. Het wijnfeest is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Inschrijven kan via www.iens.nl. Voorafgaand aan het feest is er het Amsterdamse Huiswijndiner verzorgd door Hotel de Goudfazant (zie ook het inschrijfformulier).

De 4de Amsterdamse Huiswijncompetitie wordt georganiseerd door IENS Independent Index in samenwerking met Cuno van 't Hoff (www.wijnsuggestie.nl).

Noot voor de redactie en