Christijan Albers vervult eerste kinderwens

Nationaal fonds kinderhulp

Voor kinderen uit de jeugdzorg tuigen het Nationaal Fonds Kinderhulp en alle Bilderberg Hotels in Nederland dit jaar voor de 2e keer hun speciale kerstbomen op. In de bomen mogen kinderen, wonend in tehuizen in de buurt van de 20 hotels, hun persoonlijke kerstwens hangen. De gasten van de hotels kunnen zelf een kerstwens uit de boom halen en deze in vervulling laten gaan. De eerste wens voor een kerstcadeau wordt 11 december in Zeist vervuld door Formule 1 coureur Christijan Albers, die gesponsord wordt door Bilderberg, en even ambassadeur is voor Kinderhulp.

De kinderen van kindertehuis Kinabu in Zeist hebben hun wensen voor een kerstcadeau in de boom van Bilderberg Kasteel t Kerckebosch in Zeist gehangen. Zij zullen met spanning toezien welke wens Christijan Albers uit de boom haalt. Ik weet hoe moeilijk het is om je van een onderop-positie omhoog te werken. Dat geldt voor de racerij, maar natuurlijk ook, en nog meer, voor kinderen die vanuit een bedreigende situatie uithuis worden geplaatst. Ik ben blij dat ik met de aftrap van deze geweldige actie, iets voor deze kinderen en Kinderhulp kan betekenen.

Actie wensboom is dit jaar voor de tweede keer opgezet, op initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp en Bilderberg. Vorig jaar heeft de actie bijna 10.000 euro opgeleverd. De lat ligt nu hoger. In alle 20 Bilderberg hotels van Nederland zullen tot 26 december wensbomen, getooid met kinderwensen staan. De gasten van de hotels kunnen een zelfgekozen wens van een kind vervullen door het bedrag af te rekenen bij de kassa. en hele toegankelijke en directe manier om iets te doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben, aldus Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp.Een geweldige actie van Bilderberg, die we op termijn best willen uitrollen, waardoor we nog meer kinderen een plezier kunnen doen met kerst.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al bijna 50 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, het lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties.