TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-12-2006

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 11 december
Nederland 1- 20.32 uur

Nieuw product blijkt gebruikt

Electronica
Wanneer je elektronica koopt in een winkel ga je er vanuit dat het nieuw is. Toch blijken sommige winkels gerepareerde of geretourneerde producten als nieuw te verkopen, zonder dit aan de consument te vertellen.

Winterbanden
Winterbanden blijken geen overbodige luxe te zijn. In Nederland zijn ze niet verplicht, maar in veel andere landen wel. Zeker als men van plan is een paar dagen naar Duitsland te gaan, is het goed om aan winterbanden te denken. Behalve een boete, kan bij een ongeluk de Nederlandse verzekering een claim weigeren. RADAR zet de feiten op een rijtje en maakt een kostenplaatje.

Makelaars
Voor bijna 800 euro kun je al een internetmakelaar in de arm nemen. Maar bieden zij dezelfde service als een traditionele makelaar bij het verkopen van een huis? Het prijsverschil bedraagt namelijk al snel duizenden euro's. Branchevereniging VBO is niet blij met de nieuwe ontwikkeling van internetmakelaars, zij zien het als broodroof. Maandag in RADAR een discussie tussen internetmakelaar Makelaarsland en VBO over de nieuwe ontwikkelingen.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Meer informatie: www.trosradar.nl