Leger des Heils

Leger des Heils serveert soep bij Rabobank op de Dam

12/07/2006
Het Leger des Heils serveert soep in de nieuw geopende belevingswinkel van de Rabobank op de Dam. Onder het thema "Hart voor de stad" is het Leger des Heils van 11 tot en met 16 december aanwezig: tussen 12:00 uur en 17:00 uur (en op donderdag tot 18:00 uur). Iedereen is welkom! U kunt zo meer te weten komen over het werk van het Leger des Heils in Amsterdam en het unieke boek "50|50 Soep om te delen".

Soep is vanaf het begin af aan al verbonden met het Leger des Heils. En nog steeds. De soepbus rijdt drie maal per week rond in Amsterdam. Daklozen worden zo voorzien van koffie, broodjes soep en dekens. Dit is slechts één van de vele werkzaamheden van het Leger des Heils in Amsterdam.

Het Leger des Heils richt zich met name op mensen die nergens anders terechtkunnen. 5 a 10% procent van de Nederlandse samenleving lijkt tussen wal en schip te vallen. Inwoners van Amsterdam zijn zeker geen uitzondering. Daarom staan 600 medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils met deze overtuiging jaarlijks duizenden Amsterdammers bij. De organisatie verzorgt onder andere opvang van thuisloze mannen en vrouwen, maatschappelijk werk, jeugdhulpverlening, ouderenzorg en thuiszorg.
Om het werk van het Leger des Heils op een verassende manier onder de aandacht te brengen is het boek "50|50 Soep om te delen" onlangs uitgegeven door 50|50 (fifty-fifty). Dit merk van het Leger des Heils staat voor de overtuiging en het werk van het Leger des Heils. Samen leven, samen delen, het opnemen voor de zwakkeren in de samenleving.

Het boek bevat meer dan 45 bijzondere soeprecepten van chef-koks van Nederlandse toprestaurants. De chef-koks werkten geheel belangeloos aan het soepboek mee, evenals 20 fotografen van de Photographers Association of the Netherlands, die de recepten en de koks op eigen wijze in beeld hebben gebracht. Dit boek is te koop voor EUR22,50 via de webshop van www.legerdesheils.nl en vanaf 11 december bij de Rabobank op de Dam. Opbrengsten van het soepboek gaan naar projecten die in het teken staan van soepverstrekking en hulp aan daklozen.

In de beleveniswinkel stelt de Rabobank belangeloos ruimte beschikbaar in de vorm van een podium, waar stichtingen en goededoelenorganisaties speciale activiteiten laten zien en uitdragen. Deze activiteiten verbeelden allen het thema `Hart voor de stad' dat op dit moment centraal staat in de beleveniswinkel. Het Leger des Heils maakt gebruik van dit podium.


------------------------------
Noot van de redactie

Voor meer informatie over het Leger des Heils en het boek "50|50 Soep om te delen."
Gitta de Zwart, manager 50|50, (06) 51217645
www.5050world.com en deze website

Voor meer informatie over de Rabobank Belevingswinkel Manon Knapp, Senior Communicatieadviseur, (020) 777 81 03 www.rabobankdedam.nl en www.rabobank.nl