Talpa Nederland


Laren, 8 december 2006

Keniaanse toplopers op schaatsles bij Bart Veldkamp vanaf maandag bij talpa: kluners uit kenia

Maandag 11 december om 20.30 uur start bij Talpa een uniek avontuur: 'Kluners uit Kenia'. Vier Kenianen die nog nooit op de schaats hebben gestaan - ze hebben zelfs nog nooit sneeuw of ijs gezien - worden geschoold en getraind om te kunnen deelnemen aan een van de zwaarste schaatstochten ter wereld: de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Dit alles onder leiding van schaatsicoon Bart Veldkamp en zijn vader Hans.

IJs op zichzelf is in Kenia een onbekend verschijnsel, laat staan het erop schaatsen. Kenianen zullen nooit goede schaatsers kunnen worden. Het zit ze nou eenmaal niet in het bloed. Of toch wel.? Vier getrainde hardlopers uit Kenia gaan het proberen. Het doel: het uitrijden van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Om zo'n prestatie neer te zetten hebben de tot op het bot gemotiveerde Kenianen natuurlijk een uitmuntende coach nodig. Bart Veldkamp - onder meer Olympisch kampioen op de 10 kilometer in 1992 - neemt die taak vol overtuiging op zich. Hij staat er echter niet alleen voor, maar samen met zijn vader Hans Veldkamp die assistent trainer wordt. Een grappig, ontroerend maar bovenal bewonderenswaardig en respectvol avontuur van vier topsporters en hun coaches. Gaat het ze lukken de Tocht der Tochten uit te rijden.?

In België zijn met groot succes reeds twee series van het programma uitgezonden onder de naam 'Allez Allez Zimbabwe'. Hierin wordt een groep van vijf Zimbabwanen door wielren-coach Roger de Vlaminck klaargestoomd voor het wereldkampioenschap veldrijden.

Kluners uit Kenia, vanaf 11 december iedere maandag om 20.30 uur op 10

Talpa TV
Talpa TV maakt deel uit van Talpa Media Holding. De meest in het oog springende onderdelen van het bedrijf zijn het televisiestation Talpa en de Nederlandse radiodivisie Talpa Radio met Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en het platform Radio Digitaal. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek en voor de ontwikkeling van content, onder meer voor televisie. Talpa Producties en Talpa Digital zijn de twee jongste bedrijfsonderdelen. Talpa Producties maakt verschillende programma's die voor de eigen tv-zender zijn ontwikkeld. Talpa Digital werkt aan nieuwe internet- en mobiele platformen naast radio en TV. Tevens ontwikkelt Talpa Digital crossmediale formats en worden bestaande formats met nieuwe toepassingen verrijkt.
---