Gemeente Zaanstad

persuitnodiging Bijeenkomst op 11 december met staatssecretaris van Hoof Regio praat over samenwerking om armoede en schuldenproblematiek aan te pakken
08-12-2006

Op maandag 11 december vindt van 10.00 tot 14.00 uur in Zaanstad de regionale werkbijeenkomst `Armoedebeleid en schuldenproblematiek' voor de regio Noord-Holland plaats. De bijeenkomst is een initiatief van staatssecretaris van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in samenwerking met de gemeentes Alkmaar en Zaanstad. Instellingen uit de regio en de gemeentes zullen in aanwezigheid van de staatssecretaris van gedachten wisselen over samenwerking om armoede en schuldenproblematiek aan te pakken.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseren zes regionale werkbijeenkomsten. Hiermee brengt het ministerie betrokken partijen op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening in de regio bij elkaar. Het doel is om stappen te zetten naar een meer geïntegreerde aanpak om armoede- en schuldenproblematiek te voorkomen en te bestrijden. Op de bijeenkomst kunnen partijen aan de hand van actuele thema's meteen concrete afspraken maken.

Voor deze bijeenkomst zijn o.a. uitgenodigd: schuldhulpverlening, maatschappelijk werk, woningcorporaties, nutsbedrijven, werkgevers, voedselbanken, incassobureaus, verzekeringsmaatschappijen en kredietverstrekkers.

De pers is van harte welkom bij het gedeelte van de bijeenkomst waarin de resultaten van de workshops bekend worden gemaakt. Deze samenvattingen worden gegeven door de voorzitters van de workshops van 12.15 tot 12.45 uur. Hierbij zullen ondermeer staatssecretaris van Hoof, wethouder Wim van Veen van Alkmaar en wethouder Piet Keijzer van Zaanstad aanwezig zijn. Locatie: Zwerk5, Oostzijde 287 in Zaandam.