Gemeente Stein


Hulp bij het huishouden in het kader van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning
11-12-2006

Op 23 november 2006 hebben wij de brieven verstuurd over de gevolgen van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning voor de huishoudelijke hulp, waar u volgens het Zorgkantoor gebruik van maakt.

In deze brief werd gevraagd of u een keuze wil maken voor zorg in natura uit de drie door ons geselecteerde aanbieders:
- Orbis Medisch Zorgconcern (dat was voorheen Thuiszorg Westelijke Mijnstreek) in samenwerking met Stichting AristaCura en Cicero Zorggroep

- Groene Kruis/Domicura

- Meander zorggroep in samenwerking met STAT Limburg

Als u geen zorg in natura wenst van genoemde aanbieders kunt u aangeven dat u gebruik wil maken van een persoonsgeboden budget (Pgb). In de vorige brief staat kort beschreven wat dat inhoudt. Als u nu al een Pgb ontvangt dan blijft voor u in 2007 of tot het aflopen van uw indicatie in 2007 alles bij het oude (dit in tegenstelling tot wat in de brief van 23/11 vermeld staat). Dat wil zeggen dat de hoogte van het PGB niet verandert en de uitbetaling door het Zorgkantoor blijft gebeuren.

Mogelijk bent u onze brief kwijtgeraakt. U kunt dan een nieuwe brief met formulier bij ons aanvragen (afdeling Publiekszaken, telefoonnummer 4359393)

Mogelijk bent u vergeten het formulier terug te sturen. Wij verzoeken u dringend om ons uw volledig ingevulde formulier vóór 15 december a.s. met de bij de vorige brief toegevoegde antwoordenvelop terug te zenden. Vul het formulier óók in als u kiest voor dezelfde aanbieder die nu thuiszorg biedt of het PGB wenst te behouden.

Mocht deze brief zich hebben gekruist met het reeds retour gezonden formulier dan gelieve deze brief als niet verzonden te beschouwen.

Vragen?
Heeft u nog vragen over deze brief of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met de gemeente. U kunt bellen met onze medewerkers van Publiekszaken. Ze zijn te bereiken onder telefoonnummer 4359393. Kijk ook eens op de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl Daar kunt u onder het onderwerp Wmo misschien al het antwoord vinden op uw vragen.
Wij hebben eind november een Wmo-krant verspreid. Mocht u deze niet hebben ontvangen dan kunt u een exemplaar ophalen in het gemeentehuis. In deze krant wordt een en ander ook nog eens goed uitgelegd.