The GravityZoo Company kondigt eerste publieke Beta versie aan

The gravityzoo company

The GravityZoo Company kondigt de eerste publieke Beta versie aan van de GravityZoo Client voor Windows

Maastricht, 11 december 2006 - The GravityZoo Company, een leverancier van technologie die 'Software as a Service' mogelijk maakt, kondigt vandaag de eerste publieke Beta versie aan van de GravityZoo Client voor het Microsoft Windows Platform. De GravityZoo Client is een klein stukje software dat de poorten opent naar het GravityZoo Framework. Het GravityZoo Framework levert de unieke mogelijkheid, om iedere soort applicatie netwerk bewust te maken en te laten draaien, op een netwerk van centrale of decentrale gehoste computer(s), voor het leveren van software diensten via het Internet overal, altijd en op ieder apparaat.

De GravityZoo Client geeft gebruikers toegang tot de GravityZoo NetBrowser applicatie en de 'Development as a Service' omgeving, beiden in een Beta ontwikkelfase.

De GravityZoo NetBrowser
Het idee achter de GravityZoo NetBrowser is dat het beste van twee werelden gecombineerd wordt; Een Browser en The GravityNet. De gebruiker kan tijdens het surfen op het web veranderen tussen Mozilla/Gecko en de Internet Explorer engine. De engine is het enige gedeelte van de applicatie die lokaal draait. De GravityZoo NetBrowser maakt het in de nabije toekomst mogelijk voor de gebruiker om beschikking te hebben over al zijn favorieten, geschiedenis en andere Browser instellingen overal, altijd en op ieder apparaat waar een Gravityzoo client is geïnstalleerd.
Behalve de mogelijkheid om te surfen, maakt de NetBrowser het ook mogelijk om applicaties te draaien in een 'docked mode' waarmee het makkelijk toegang verschaft tot applicaties die op de backend draaien. Sommige applicaties moeten beschikbaar zijn in een undocked mode waarbij een apart scherm opgestart wordt. Op dit moment zijn er verschillende Beta applicaties beschikbaar in de NetBrowser omgeving.

Development as a Service (DaaS)
DaaS is een nieuw concept dat ontwikkeld is door GravityZoo. In plaats van het downloaden van grote ontwikkelomgevingen, SDKs, bibliotheken, etc. kunnen software ontwikkelaars applicaties online ontwikkelen en testen. De ontwikkel- en testomgeving zelf is een GravityZoo applicatie die draait op de backend, dus niet op de client lokaal. Met DaaS kunnen uiteindelijk complete applicaties online worden ontwikkeld. Dit resulteert in een grote stijging van efficiëntie in bijvoorbeeld 24/7 ontwikkelomgevingen. De GravityZoo 'Development as a Service' omgeving laat teams over de hele wereld samenwerken aan applicatie-ontwikkelprojecten overal, altijd en op ieder apparaat. Vanuit een applicatietest perspectief kunnen ontwikkelteams op ieder moment applicaties testen in de uiteindelijke productieomgeving. Hiermee wordt veel tijd bespaard met het opzetten van een ontwikkel- en testomgeving. Documentatie, tutorials en voorbeeld codes voor de DaaS- omgeving is ter download beschikbaar op onze website.

Updates
Wanneer de GravityZoo Client geïnstalleerd is, worden toekomstige updates geautomatiseerd. Het updateproces is volledig transparant. Aangezien de footprint van de Client relatief heel klein is (2MB), zijn de updates zodoende erg klein.

Systeemeisen

- Windows 98, ME, 2000, XP, 2003 of Vista besturingssysteem. Windows 95 wordt niet ondersteund.

- Microsoft .Net Framework 2.0, wanneer niet aanwezig, kan men deze downloaden via www.microsoft.com.

- 15 Megabyte vrije schijfruimte, 150 Megabyte of meer aanbevolen.
- 64 Megabyte RAM, 128 Megabyte voor Windows XP, 512 Megabyte aanbevolen.
- Videokaart met een resolutie van 800 x 600 of meer. Tenminste 256 kleuren. Een minimale resolutie van 1024x768 in een ware kleurenmode (24 bits) is aanbevolen.

Om de GravityZoo Windows Client, Toolkit en de Tutorial te downloaden, bezoek de volgende URLs:


- www.gravityzoo.com/downloads/GZFClient(underscore)beta0.msi
- www.gravityzoo.com/downloads/GZFDoc(underscore)package.zip

In het geval dat u ook geïnteresseerd bent om deel uit te maken van de GravityZoo Developers Registry (GDR), Kunt u zich aanmelden op:


- www.gravityzoo.com/products/subscribe.py

Toekomstige versies van de GravityZoo Client voor de volgende platforms zijn gepland: Linux, MacOS X, Solaris, FreeBSD, Symbian, Windows CE and VXWorks.

Over The GravityZoo Company
The GravityZoo Company is een innoverende pionier op het gebied van Software as a Service (SaaS)
Technologie, Ubiquitous Computing en Ambient Intelligence systemen.

De innovatieve SaaS technologie van GravityZoo maakt het voor miljoenen mensen over de wereld mogelijk applicaties als een service te gebruiken en toegang te hebben over informatie die voorheen niet toegankelijk was. Het GravityZoo Framework vertegenwoordigt vrijheid. Het maakt het ontwikkelen van echte object georiënteerde Net-Applicaties zonder omwegen en andere gebrekkige weboplossingen mogelijk. Het bedrijfsleven kan met behulp van de GravityZoo technologie, SaaS leveren op een snelle, transparante en interactieve manier. The GravityZoo Company is opgericht in 2006 en kan de technologie leveren voor de lang verwachte veranderingen in de Software-industrie door het aanbieden van een echte SaaS revolutie buiten de Browser om. Voor meer informatie over The GravityZoo Company, klik op www.gravityzoo.com.

-----------------------------
The GravityZoo Company is een handelsmerk van DitchITall BVBA.