Politie Flevoland

Alcoholcontroles

Flevoland, 11-12-2006 o Het VerkeersTeam heeft afgelopen weekeinde weer alcoholcontroles gehouden in Emmeloord, Urk en Almere. In totaal zijn 18 bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Drie automobilisten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

Bij de controles vrijdagnacht op diverse locaties in Emmeloord en op Urk werden 385 bestuurders gecontroleerd. Hiervan bliezen er vijf te veel. Eén van hen was Beginnend Bestuurder. Een 28-jarige automobilist uit Emmeloord blies 5895 ug/l (1,35 promille) en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op diverse locaties in Almere. Hier werden 613 bestuurders gecontroleerd, waarvan en dertien te veel bliezen. Een 51-jarige Almeerder reed terwijl zijn rijbewijs geschorst was (schorsen is het voorspel tot ongeldigverklaring). Een 46-jarige Almeerder blies 415 ug/l (0,44 promille), maar was Beginnend Bestuurder (minder dan 5 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ook een 48-jarige automobilist uit Beverwijk moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 585 ug/l (1,32 promille).