Politie Haaglanden

Persberichten 11 december

Haaglanden, 11-12-2006

Pistool uit angst voor kinderen
Den Haag Een 56-jarige bewoner van de Laakweg voelde zich zo bedreigd door kinderen uit de buurt dat hij een pistool aanschafte. Buurtbewoners belden zondagmiddag 10 december omstreeks half vier de politie, omdat zij de man met een vuurwapen zagen lopen. Toen politieagenten op de Laakweg arriveerden, was de man zijn huis ingegaan. De politie ging daarop bij hem langs. Op het moment dat de man zijn voordeur opende, werd hij direct tegen de muur gezet en gefouilleerd. De man bleek behalve twee messen ook een vuurwapen bij zich te dragen. Na zijn aanhouding verklaarde de man dat hij het pistool had aangeschaft, omdat hij zich bedreigd voelde door kinderen uit de buurt die vuurwerk naar hem gooiden. De politie onderzoekt nog of het vuurwapen geschikt is om mee te schieten.

Bromfietser rijdt politieagent aan
Den Haag Een 23-jarige Haagse politieagent is zondagavond 10 december omstreeks half acht gewond geraakt toen de bestuurder van een bromfiets hem opzettelijk aanreed. De politieman wilde de bestuurder van de brommer samen met een collega controleren, maar de verdachte trachtte te ontkomen. Omdat de bestuurder door de twee agenten was ingesloten en niet óm hen heen kon, koos hij ervoor dóór één van hen heen te rijden. Door de botsing viel de bromfietser, waarna hij lopend wist te ontkomen. De politieman bleef met letsel aan zijn knie achter.

Scooterdief aangehouden
Den Haag Na een achtervolging door Houtwijk is zondagmiddag 10 december omstreeks half zes een 16-jarige Hagenaar aangehouden. Politieagenten zagen de jongen samen met een ander op de kruising van de Escamplaan en de Platinaweg zonder helm op een scooter rijden.Bij het zien van de politie lieten de twee jongens de scooter vallen en zetten het op een lopen. Er volgde een achtervolging door een groot deel van de wijk Houtwijk. Eén van de twee jongens wist te ontkomen, de ander kon in de Architectenbuurt worden aangehouden. De scooter bleek eerder op de dag te zijn gestolen. De politie is nog op zoek naar de tweede berijder van de scooter.

Hond uit auto bevrijd
Den Haag De politie heeft zondagmiddag 10 december omstreeks twee uur een hond uit een auto aan het Zicht bevrijd. Getuigen belden de politie, omdat het dier al 24 uur in de afgesloten wagen zat. Politieagenten zagen de hond op een deken liggen, die was doordrenkt met urine en uitwerpselen. De politie bevrijdde de hond en droeg hem over aan personeel van de dierenambulance. Het dier bleek er slecht aan toe, zo plaste de hond bloed. De hond wordt behandeld door een dierenarts. Zijn toestand is nu redelijk. De politie is op zoek naar de eigenaar van de auto en de hond.

Pepperspray in beslag genomen
Den Haag - Een 25-jarige automobilist uit Maassluis is zondag 10 december rond 23.30 uur staande gehouden omdat surveillerende agenten hadden gezien dat de man in de Heemstraat geen voorrang verleende aan een voertuig van rechts. Als de agenten de man aanspreken zien ze in een openstaand dashboardkastje een bus pepperspray liggen. Hierop wordt de man aangehouden vanwege het overtreden van de Wapen- en munitiewet en meegenomen naar het politiebureau. De pepperspray wordt in beslag genomen.

Aangehouden na openbreken brievenbussen
Den Haag - Een getuige heeft zondag 10 december rond de middag de politie gewaarschuwd omdat hij had gezien dat twee mannen in de Kritzingerstraat verschillende brievenbussen hadden opengebroken. Politieagenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de omgeving doorzocht. In de Brandtstraat troffen zij twee Haagse mannen van 19 en 23 jaar aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de fouillering bleek een van de mannen een grote schroevendraaier bij zich te hebben.

Bekeuring voor afsteken vuurwerk
Den Haag - Twee Haagse mannen van 17 en 21 jaar hebben zondag 10 december rond 18.00 uur een bekeuring gekregen voor het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde op de Rembrandtstraat. Het vuurwerk dat zij nog bij zich hadden, is in beslag genomen en zal vernietigd worden.

Fiets verlicht
Den Haag De politie heeft zondag 10 december 150 fietsers staande gehouden in de Rijnstraat om te controleren of de fietsverlichting in orde was. Dit bleek niet bij iedereen het geval te zijn. 31 personen kregen een proces verbaal omdat zij zonder licht reden. Een bekeuring kost 20,--

Auto vast in tramrails
Den Haag Een 23-jarige Haagse man reed met zijn auto zondag 10 december omstreeks 19.30 uur het open stuk trambaan bij het Zwarte Pad in. Het voertuig kwam hierdoor abrupt tot stilstand. Zijn passagiere, een 21-jarige Haagse vrouw, droeg vermoedelijk geen autogordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. De GGD adviseerde de vrouw een wekadvies, waarna zij met een taxi naar huis ging. De man had slechts een klein wondje aan zijn hand. De auto was echter flink beschadigd en de hulpdiensten hadden grote moeite om de auto uit de tramrails te halen.

Frontale botsing
Den Haag In de Sportlaan is zondag 10 december omstreeks 22.00 uur een 19-jarige vrouw uit het Westland op haar bromfiets frontaal gebotst met een 46-jarige Haagse man op een fiets. Beiden kwamen elkaar tegen op de kruising Sportlaan met de Buizerdlaan omdat de fietser tegen de richting van het verkeer in fietste. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw hield aan het ongeval een gekneusde schouder over.

Met borrel op door rood
Den Haag Omdat een 49-jarige man omstreeks 14.50 uur op zondag 10 december het rode licht op de Beeklaan negeerde werd hij aan de kant gezet. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 905 ugl, en moest zijn rijbewijs inleveren. Hierna mocht de man te voet verder. Uiteraard kreeg de man ook nog een bekeuring voor het rijden door rood.

Politie zoekt getuigen dierenmishandeling
Rijswijk Een 44-jarige Hagenaar zag tot zijn verbijstering dat zondag 9 december om 19.45 uur vanuit een rijdende auto op de Prinses Beatrixlaan een hond naar buiten werd gegooid. De hond bleef aan het riempje aan de auto hangen terwijl de chauffeur doorreed. Via de Sir Winston Churchillaaan reed de bestuurder naar de Schaapweg waar het beestje losraakte van de auto. De automobilist is hierna weggereden. De gewaarschuwde dierenambulance constateerde dat het beestje dusdanig gewond was dat het dier laten inslapen de enige optie was. Volgens de getuige werd het dier vanuit een groene Peugeot 205 gegooid. Het voertuig was voorzien van een Frans kenteken 614EEV91 Een ieder die tips heeft over deze weerzinwekende daad kan bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Burgemeester leidt alcoholcontrole
Midden Delfland Burgemeester Rodenburg leidde zondag 10 december hoogst persoonlijk een grootscheepse alcoholcontrole in Midden Delfland. Tussen 15.00 en 23.00 uur werd op diverse locaties in Midden Delfland het verkeer gecontroleerd op alcoholgebruik. 906 automobilisten legden een blaastest af. Zeven daarvan hadden teveel gedronken en werden aangehouden.

Te dronken voor pechhulp
Midden Delfland Een 33-jarige automobilist uit Hoogvliet ontdekte vrijdag 8 december om 21.40 uur dat zijn auto een lekke band had. De man parkeerde zijn auto op de vluchtstrook van de A20 ter hoogte van Maasland en belde de ANWB. De centralist vond het verhaal dusdanig verwarrend dat hij de politie belde. Agenten die een onderzoek instelde wisten al snel klaarheid te brengen. De bestuurder was dusdanig dronken dat hij zelfs per GSM niet in staat was helderheid te verschaffen aan de centralist. De man werd aangehouden en blies 660 ugl. Zijn auto werd weggesleept.

Politie zoekt getuigen beroving en babbeltruc
Delft Een 90-jarige bewoonster uit Delft is zondagmiddag 10 december om 17.45 uur het slachtoffer geworden van een beroving. De bejaarde dame liep over de Aart van der Leeuwlaan en werd door twee jongens (14-15 jaar) met een negroïde uiterlijk beroofd. De vrouw was dusdanig overstuur dat zij nog niet in staat is om een verklaring af te leggen. Korte tijd later werd een 82-jarige bewoonster van de Roland Holstlaan het slachtoffer van een babbeltruc. Twee jongens trachtten de bewoonster met een wisseltruc geld af handig te maken. Doordat de vrouw alert reageerde mislukte de truc en wist zij de jongeren min of meer weg te jagen door de deur voor hun neus dicht te doen. Het vermoeden bestaat dat het in beide gevallen om dezelfde jongens gaat. Signalement: Jongens 14-15 jaar, Lengte circa 1.80 meter, negroïde uiterlijk, een van de twee droeg een bril, zwarte kleding met sportschoenen. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan Bureau Delft via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verdachte vernieling aangehouden
Delft Een 20-jarige Delftenaar is maandagochtend 11 december om 01.30 uur aangehouden op de Spoorsingel. Een getuige zag dat de man het dak van een cabriolet probeerde open te snijden en belde de politie. In de directe omgeving zagen zij de man lopen, waarna hij is aangehouden.

Ruim 200 bekeuringen voor rijden zonder licht
Delft - Politie Haaglanden controleert intensief op het voeren van de juiste verlichting op fietsen en bromfietsen. In de afgelopen week (van maandag 4 december tot en met zondag 10 december) werden op verschillende locaties in Delft twaalf verlichtingscontroles gehouden. Daarbij werden 223 bekeuringen geschreven, omdat de verlichting niet in orde was. Fietsen zonder verlichting levert niet alleen een hoop ergernis op, maar ook gevaar voor de verkeersveiligheid. De juiste verlichting en reflectoren verhogen de zichtbaarheid, waardoor overige bestuurders beter de kans krijgen om te anticiperen op fietsers en bromfietsers. Een bekeuring kost 20,--

Inleveren gestolen auto-emblemen
Zoetermeer - Vier jongens tussen de 14 en 15 jaar uit Zoetermeer leverden zondag rond 19.00 uur, 17 auto-emblemen in. De ouders betrapten hun zoons met de emblemen en namen ze mee naar de politie. Aan het bureau gaven de jongens toe dat zij de emblemen hadden gestolen. Is uw auto-embleem in de nacht van vrijdag 9 december op zaterdag 10 december uit de wijk Segwaert gestolen? Neem contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via: 0900 - 8844.

Hoofdletsel door val met fiets
Zoetermeer - Na een val met de fiets op zondag 10 december rond 20.00, raakte een 58-jarige vrouw uit Zoetermeer gewond. De politie trof het slachtoffer aan op het van Doornenplantsoen. Zij lag met haar hoofd op de stoeprand. Volgens een getuige raakte zij met haar fietsband de stoeprand, waarna ze viel. De ambulance vervoerde het slachtoffer met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

5-jarige jongetje aangereden
Zoetermeer - Een 5-jarig jongetje uit Zoetermeer stak zondag 10 december rond 14.00 uur over op de Weidedreef. Een 49-jarige automobilist uit Zoetermeer zag het jongetje over het hoofd en schepte het slachtoffer. Het jongetje kwam terecht op de motorkap en viel daarna op het wegdek. De traumahelikopter assisteerde bij de behandeling van het slachtoffer. Daarna bracht de GGD hem met onbekend naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

12-jarige jongen ernstig gewond na brand
Zoetermeer - Tijdens het spelen met spiritus en een aansteker, vloog de kleding van een 12-jarige jongen in een woning aan de Veulenweide in brand. Het slachtoffer speelde maandagochtend 11 december rond 07.30 uur met deze gevaarlijke attributen. Zijn 14-jarige zus reageerde direct en goot water over het slachtoffer en bluste het vuur. Samen met een andere bewoner zette zij het slachtoffertje onder de douche. De ambulance heeft de 12-jarige vervoerd naar het brandwondencentrum in Rotterdam. Zijn doortastende zus is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis vervoerd.