De Winter kan beginnen, de kerstboom is in huis

Unox

Unox brengt nostalgisch wintervermaak terug in Nederland De Winter kan beginnen, de kerstboom is in huis

Zaterdag 9 december stonden driehonderd kerstbomen te wachten op hun nieuwe eigenaar in het Heerderbos. Met een heerlijke zon aan de hemel, een erwtensoep in de hand en een lekker warme muts op het hoofd hebben gezinnen uit het hele land hun eigen kerstboom uitgegraven.

Na een stevige wandeling door het bos stond een team van Unox Hartje Winter klaar om de gezinnen een schep te overhandigen. Na het uitgraven werd de boom per paardentram naar de auto gebracht. Voor vele gezinnen was het een 'dagje uit'. Ze genoten van de levende kerststal, een sneeuwballen gevecht en konden tot slot samen op de foto met de kerstman.

Echt of nep?
Uit onderzoek naar winterse tijdsbesteding onder gezinnen met kinderen in opdracht van Unox blijkt overigens dat een echte kerstboom goed voor de gezondheid is. Wie een echte kerstboom in huis heeft, is minder vaak ziek of verkouden in het winterseizoen; 48 procent van de respondenten is zelfs nooit ziek, tegenover 36 procent met een 'nep'kerstboom. Mensen met een echte kerstboom houden van de natuur en vinden het leuk om er in de winter gezellig op uit te gaan.

Hartje Winter
Met de website www.hartjewinter.nl brengt Unox hartverwarmende tips voor de koudste tijd van het jaar in beeld voor alle regio's van het land. De leukste tips, winteruitstapjes of recepten voor streekgerechten, worden op de website gepubliceerd en maken kans op leuke prijzen.

De Kerstboomuitgraaf dag in Heerde is een onderdeel van de campagne Hartje Winter. In dit kader zal Unox de komende tijd Nederlandse gezinnen trakteren op een frisse start met een unieke Nieuwjaarsduik bij zwembaden in het hele land en een avontuurlijke winterwandeling op de koudste dag van het jaar.


Noot voor de redactie/