Persberichten 11/12 ochtend

Regio, 11-12-2006

Hillegom Frontale aanrijding Bij een frontale aanrijding tussen twee personenautos op de Weeresteinstraat zijn vrijdag 8 december rond 17.50 uur twee gewonden gevallen. Een 22 jarige automobilist uit Nieuw Vennep verloor de macht over het stuur en botste op de andere weghelft frontaal tegen een auto die bestuurd werd door een 50 jarige man uit Heemstede. Beiden werden met nekletsel overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis en het LUMC. De weg is twee uur afgesloten geweest voor het verkeer en werd omgeleid.

Leiden Beroving van pizzakoerier Op zaterdag 9 december, rond 18.00 uur, is een 19 jarige pizzakoerier uit Voorschoten op de Van der Helmlaan met een steekwapen bedreigd. De pizzakoerier had de opdracht gekregen om een pizza te bezorgen. Op de Van der Helmlaan sprong plots een man voor zijn brommer die geld eiste. De Voorschotenaar wist echter het steekwapen van de man af te pakken en direct gas te geven zodat hij kon wegkomen. Hij zag de verdachte nog op een fiets stappen en ook wegrijden. De Voorschotenaar is naar zijn werkgever gegaan waar de politie is gebeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na slaan De politie heeft een 35 jarige Leidenaar aangehouden nadat een 21 jarige vrouw uit Oegstgeest aangifte tegen hem had gedaan. De vrouw betichtte de man ervan haar in het gelaat te hebben geslagen. Beiden waren in een uitgaansgelegenheid aan het Noordeinde toen er een opstootje ontstond. Hierbij kreeg de vrouw een klap in het gezicht. De politie werd erbij geroepen. De vrouw kon toen onmiddellijk de verdachte aanwijzen waarna de Leidenaar werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Voorschoten Frontale botsing op de Veurseweg De politie vraagt getuigen van een frontale botsing op de Veurseweg zich te melden bij de politie van Voorschoten via 0900-8844. Op vrijdag 8 december, rond 17.30 uur, reden twee personenautos frontaal tegen elkaar op. De twee automobilisten, een 58 jarige vrouw uit Voorschoten en een 69 jarige man uit Voorschoten reden in tegengestelde richting over de Veurseweg. De twee autos zijn tijdens het passeren tegen elkaar opgereden. Beide bestuurders werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de plaats van de aanrijding is onderzoek gedaan door de verkeersdienst van de politie Hollands Midden. Aan de hand van de sporen op het wegdek en het schade beeld aan de voertuigen kon de oorzaak niet worden vast gesteld. Dit kwam mede omdat een omstander direct na de aanrijding met een bezem een stuk van het wegdek had schoon geveegd. De politie is op zoek naar deze omstander en andere personen die meer kunnen vertellen over het tot stand komen van het ongeval.

Alphen aan den Rijn Alcoholcontroles De politie heeft van zaterdag 9 op zondag 10 december alcoholcontroles gehouden op verschillende locaties. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven. Van 16.30 tot 22.30 uur werd gecontroleerd op de President Kennedylaan en de Willem de Zwijgerlaan. Van de 75 blaastesten die er afgenomen werden was er niemand die te veel gedronken had. Ook op de Hoorn en de Prins Bernhardlaan bleek geen enkele gecontroleerde bestuurder te veel gedronken te hebben. Dertig bestuurders moesten blazen. Tussen 19.30 en 02.40 uur werd gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan, de Willem de Zwijgerlaan en het Raoul Wallenbergplein. Van de 318 bestuurders waren er twee die te veel gedronken hadden.

Leiderdorp Alcoholcontrole De politie heeft van zaterdag 9 op zondag 10 december van 19.00 tot 03.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Persant Snoepweg, de Oude Spoorbaan en op de Leidsedreef. In totaal werden er 420 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders hadden te veel gedronken. Van een beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Zoeterwoude Ongeval Een 21 jarige man uit Zoetermeer raakte zondag 10 december rond 05.00 uur bij het oprijden van de Broekweg de controle over zijn auto kwijt, botste tegen een boom en kwam tot stilstand half tegen die boom en boven een greppel. Hij had het vermoeden dat een opgevroren wegdek daar de oorzaak van was. Zowel hij als zijn twee eveneens uit Zoetermeer afkomstige inzittenden, een 22 jarige en één waarvan de leeftijd nog niet bekend is, werden voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en het LUMC. Van de bestuurder heeft de politie een bloedproef laten afnemen om vast te stellen of hij mogelijk te veel drank had gedronken.

Kouderkerk aan den Rijn Verdachten van inbraak in woning aangehouden De politie heeft zondagavond 10 december rond 21.55 uur in een tuin van een woning aan de Lagewaard twee vermoedelijke woninginbrekers aangehouden. Een buurtbewoner sloeg alarm toen hij de twee, een 17 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn en een 18 jarige jongen uit Kouderkerk, zag staan bij een woning waarvan hij wist dat de bewoner er niet was. De politie zette onmiddellijk de buurt af en vond de twee in de tuin. Aan de woning was gerommeld en bij één van de twee verdachten werden sieraden aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten voor het verdere onderzoek.

Waddinxveen Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Noordkade. De inbraak vond plaats op woensdag 6 december tussen 11.00 en 18.00 uur. Een achterdeur van de woning werd opengebroken en de woning doorzocht. Voor zover bekend is werd er echter niets uit de woning gestolen.

Waddinxveen Controle (brom)fietsverlichting De politie heeft vorige week donderdag 7 en vrijdag 8 december controles gehouden op het voeren van (brom)fietsverlichting. Op donderdag werd van 08.00 tot 08.15 uur op de Dreef gecontroleerd. De politie heeft hier 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde zijn van de verlichting. Een dag later werd van 07.30 tot 08.15 uur gecontroleerd op het Spoorpad en de Prinses Beatrixlaan. Hier vielen 26 bekeuringen. De politie zal de controles in deze donkere maanden in het belang van de verkeersveiligheid blijven herhalen. Repareren is niet alleen veiliger maar ook goedkoper. Een bekeuring kost je 20 euro.

Waddinxveen Aanhouding voor mishandeling De politie heeft maandagmorgen 11 december een 36 jarige man in zijn woning in Waddinxveen aangehouden. De man wordt er van verdacht een 52 jarige vrouw uit Waddinxveen geslagen en geschopt te hebben waardoor zij mogelijk armletsel opliep. Zij ging voor onderzoek naar een ziekenhuis. Het incident deed zich voor op zondagavond 10 december rond 19.15 uur in een bar aan de Ringvaartsingel. Wat de aanleiding voor zijn geweld is geweest is nog niet bekend. De politie onderzoekt dit en de verdachte is daarvoor ingesloten.

Waddinxveen Diefstal uit schuur De politie doet onderzoek naar de diefstal uit een schuur van een recreatiewoning op het recreatiepark Breedijk aan de Henegouwerweg. Bij de diefstal werd een maaimachine, een kettingzaag, een koelbox, bouwlampen en een gasfles gestolen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen woensdag 29 november en op de dag van de ontdekking, zaterdag 9 december.

--- einde berichten ---