Gemeente Wassenaar

Wassenaar en randstad lanceren nieuw en uniek re-integratie traject

werkgelegenheid
Wassenaar, 11-12-2006

Ondertekening arbeidsovereenkomst

Maandag 11 december as. ondertekenen tien Wassenaarse bijstandsgerechtigden een arbeidscontract bij P/flex (onderdeel van Randstad HR Solutions B.V.). Door dit tijdelijke arbeidscontract stromen deze mensen uit de bijstandsuitkering naar een reguliere baan. Randstad gebruikt haar kennis van de lokale arbeidsmarkt om de werknemers te plaatsen bij werkgevers op basis van detachering. De doelstelling is een duurzame aanstelling bij een reguliere werkgever. De gemeente Wassenaar is de eerste gemeente in Nederland die op deze wijze mensen met een uitkering helpt aan een baan.

Proef-project

Begin november 2006 is een start gemaakt met de selectie van de kandidaten. Op 18 december 2006 gaat het contract in van de bijstandsgerechtigden die de sollicitatieprocedure goed doorlopen hebben. De werknemers hebben diverse achtergronden. Randstad stelt voor iedere werknemer een intensief begeleidingstraject op. Door middel van training, coaching en concrete werkervaring worden reële kansen op de arbeidsmarkt gecreëerd. Het project wordt deels gefinancierd uit het werkdeel van de Wet Werk en Bijstand. Indien dit pilot-project succesvol wordt, dan zal Randstad dit project in meer gemeenten opstarten.

De wethouder van Sociale Zaken, Pim van de Locht is verheugd dat in Wassenaar zo'n verfrissend en nieuw idee tot uitvoering komt. 'Het is goed dat we gezamenlijk met marktpartijen mensen met een uitkering kunnen helpen aan een echte baan. Ik heb groot vertrouwen dat dit een succesvol project zal worden'.

Uitnodiging ondertekening

De pers is van harte uitgenodigd om op maandag 11 december a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig te zijn bij de officiële start van het project. Op deze ochtend ondertekenen de tien geselecteerde kandidaten, in aanwezigheid van de wethouder en Astrid Witte en Mahinder Jainandunsing namens Randstad, hun arbeidscontract. De bijeenkomst vindt plaats op Raadhuis 'De Paauw'(Raadhuislaan 22 te Wassenaar).