Ingezonden persbericht


CCV eerste leverancier in Nederland met compleet portfolio PINautomaten dat klaar is voor de toekomst

Nieuwe generatie PINautomaten voldoet aan alle (inter)nationale standaarden,

waardoor kans op fraude sterk afneemt

Arnhem, 11 december 2006 - CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, maakt vandaag bekend dat zij nu een compleet portfolio PINautomaten heeft die voldoet aan alle nieuwe (inter)nationale standaarden. CCV is daarmee de eerste leverancier in Nederland die PINautomaten kan aanbieden die klaar zijn voor de toekomst. Het portfolio dat gereed is omvat een geïntegreerde oplossing die gekoppeld kan worden aan kassasystemen, twee baliemodellen en een mobiele PINautomaat. Al deze automaten zijn bovendien voorbereid op ondersteuning van PINnen via een chip in de betaalpas in plaats van de huidige magneetstrip.

Er zijn momenteel veel veranderingen gaande in het betalingsverkeer, die ook consequenties hebben voor de Nederlandse consumenten en winkeliers. De belangrijkste verandering is de invoering van de EMV-standaard. De EMV-standaard is door Europay, MasterCard en Visa opgesteld om het betalingsverkeer veiliger te maken door de magneetstrip op betaalkaarten te vervangen door een chip. Dit proces is voor creditcards inmiddels al in volle gang. Echter, niet alleen de betaalpassen, maar de gehele keten in het betalingsverkeer, inclusief betaalautomaat en transactieverwerking, wordt aangepast.

Om EMV-klaar te zijn, moeten PINautomaten tevens voldoen aan verschillende veiligheidseisen die zijn opgesteld door grote partijen in het betalingsverkeer. De nieuwe automaten van CCV zijn als eerste voor al deze normen gecertificeerd. Zo heeft Equens, het voormalige Interpay, samen met het Belgische Banksys het Common Terminal Acquiring Protocol (CTAP) ontwikkeld. CTAP is een nieuwe technologie in Nederland voor betaalautomaten van de toekomst en is bedoeld als open standaard, waardoor betaalautomaten ook op andere payment processors kunnen aansluiten. Technisch biedt de standaard een antwoord op de invoering van EMV. Currence, merkeigenaar van de betaalproducten PIN en Chipknip, heeft onlangs het PCI+ certificaat ingesteld voor PINautomaten om fraude met PINnen en chippen tegen te gaan. Ook voldoen de CCV betaalautomaten aan het ICT Milieu Keurmerk en de nieuwe RoHS-richtlijnen. Deze laatste gelden per 1 juni 2006 en staan voor de beperking van gevaarlijke stoffen, zoals lood en cadmium, in elektrische en elektronische apparatuur.

De nieuwe generatie PINautomaten van CCV voldoet aan alle vermelde specificaties en heeft alle benodigde certificaten. Alle automaten accepteren bovendien PIN, Chipknip en creditcards.

"Het doel van alle genoemde veranderingen is het Nederlandse betalingsverkeer veiliger te maken en fraude tegen te gaan", aldus Ton van der Bruggen, managing director van CCV. "De veranderingen zullen in de komende tijd merkbaar worden voor iedereen in Nederland, consumenten en winkeliers. Consumenten zullen andere betaalpassen, met chip, ontvangen en winkeliers zullen hun betaalsystemen moeten aanpassen. Het is zelfs zo dat op een gegeven moment winkeliers aansprakelijk kunnen worden gesteld bij eventuele fraude met betalingen, als dit gebeurt op een PINautomaat in hun winkel die niet EMV-geschikt is."

De nieuwe generatie PINautomaten van CCV bestaat uit de volgende modellen:


· CCV Pos: het geïntegreerde betaalsysteem van CCV;


· Vx570 Swivel: alles-in-één PINautomaat voor op de balie;


· Vx570 met SC 5000 PINpad: baliemodel met apart PINpad;


· Vx670: de kleinste alles-in-één mobiele PINautomaat ter wereld.

Over CCV

CCV is een internationaal opererende organisatie met dochterondernemingen in Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van PINautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. CCV beschikt over een tweede computercentrum dat zorgt voor een naadloze switch tijdens calamiteiten. Een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Voor meer informatie over CCV kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations

Liesbeth Kramer

T (020) 530 43 49

M (06) 46041626

E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl